BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDengeli bir hayat için 8+8+8 kuralı----

Dengeli bir hayat için 8+8+8 kuralı

Dengeli bir hayat için 8+8+8 kuralı
06 Şubat 2024 - 17:36 www.finansgundem.com

Dengeli bir hayat yaşamak söylenenden daha kolaydır ancak öncelikler arasında uyum bulmak sürekli bir zorluk yaratır.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hayatın karmaşıklığı dengeli bir zihniyet ve yaşam şekli ile bir düzene sokulabilir. Bunun için iş, aile, sağlık ve kişisel hedeflerinizi doğru önceliklendirmeniz gerekir.

Finansgudem.com’un derlediği bilgilere göre, basit ama etkili ‘8+8+8 Kuralı’, işinize, kişisel zamanınıza ve dinlenmeye ayıracağınız eşit zaman dilimleriyle motivasyonunuzu taze tutmak ve başarıyı sürekli kılmak mümkündür.

Dengeli bir hayat

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, 8+8+8 Kuralı’nı uygulamanın bazı zihniyet değişikliklerini, her yaşam alanı için pratik taktikleri ve yaşam tarzınıza uyum sağlamayı gerektirdiğinin altını çiziyor.

Burns’e göre bu kural sayesinde mental sağlık, üretkenlik ve uzun vadeli tatminin getirileri, onu keşfetmeye değer bir oyun değiştirici haline getiriyor.

8+8+8 Kuralı nedir?

8+8+8 Kuralı şu basit fikir etrafında şekillenir: 8 saatinizi işe ve üretkenliğe odaklanarak geçirin. 8 saatinizi kişisel aktivitelere ve kişisel bakıma odaklanarak geçirin. 8 saatinizi dinlenmeye ve iyileşmeye odaklanarak geçirin.

Bu, gününüzü hayatınızın kritik alanlarına yönelik üç eşit yatırım bölümüne ayırmanız anlamına gelir. 8+8+8 Kuralı, disiplini teşvik etmek, fazla çalışmanın getirdiği yükü azaltmak ve farklı talepler arasında denge kurmak için zaman yönetimi koçları tarafından üretilmiştir.

Bu kuralı uygulamak ufuk açıcı sonuçlara yol açar: Daha dengeli bir zaman dağılımı sayesinde daha az stres; işi kişisel ihtiyaçlardan ayırarak artan zihinsel netlik; yeterli dinlenme sayesinde daha yüksek motivasyon ve enerji; çalışma saatlerini maksimuma çıkararak daha fazla üretkenlik; ve iş aktiviteleri dışında daha fazla tatmin. Bu kazanımlar sonucunda ise sağlığınızı ve ilişkilerinizi beslemenin yanı sıra hedeflerinize de herhangi bir tükenmişlik duygusu yaşamadan yürümeye devam edebilirsiniz.

Başarıyı 8+8+8 kuralıyla yeniden tanımlamak

Aşırı üretkenliğin peşinde koşmak veya sonsuz saatler çalışmak çoğu zaman yüceltilir. Ancak gerçek şu ki, bu yol çabuk tükenmeye ve getirilerin azalmasına yol açıyor. 8+8+8 zihniyeti, başarıyı her gün daha fazlasını elde etmek olarak değil, bunun yerine çalışmaya ayrılan 8 saat içinde verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve odağı diğer yaşam önceliklerine kaydırmak olarak yeniden çerçevelendirir.

Bu, bu alanları ayırma ve ne zaman uzaklaşmanız gerektiğini öğrenme konusunda disiplin gerektirir. Nicelikten ziyade nitelik burada kritik noktadır. Bu 8 saat boyunca, düşük değerli işler yerine en derin ve ödüllendirici işlere odaklanmanız tavsiye edilir.

İş

Her 8 saatlik zaman dilimini dengelemenin uygulanabilir yolları bulunur. Her 8 saatlik bölümden en iyi şekilde yararlanmak planlama ve kişisel farkındalık gerektirir.

Enerjinizin en yüksek olduğu anlarda yoğun çaba veya yaratıcılık gerektiren görevleri engellemelisiniz. Mesajlara yanıt vermek veya yönetmeye dair işleri yapmak için diğer zamanları kullanmalısınız. Bildirimleri susturarak dikkat dağıtıcı unsurları ve kesintileri azaltmalısınız.

Yenilenmek için her 45-60 dakikada bir düzenli fakat kısa molalar vermelisiniz. Kısa bir yürüyüşe çıkmak ya da meditasyon yapmak molalar için uygun aktiviteler olabilir.

Kişisel zaman

Hobiler, sosyalleşme ve eğlence amaçlı egzersiz yapma gibi iş dışında neşe ve anlam uyandıran etkinlikleri belirlemelisiniz. Bu sefer planlama yaparken proaktif olmanız gerekir, aksi takdirde diğer öncelikler yüzünden sıkılmaya devam edebilirsiniz. Yatmadan önce kitap okumak, hafif yoga yapmak ve doğada vakit geçirmek gibi rahatlatıcı aktiviteler bu zaman dilimine dahil edilebilir.

Dinlenme

Vücudunuzun doğal ritimlerinden yararlanmak için tutarlı bir uyku programı tutturmalısınız. Ayrıca, banyo yapmak, bitki çayı içmek veya ışıkları kısmak gibi sakinleştirici bir yatma öncesi rutini geliştirebilirsiniz. Daha kaliteli ve kesintisiz bir uyku için elektronik eşyaları yatak odanızdan çıkarmanız da faydalı olabilir.

‘8+8+8 Kuralı’na uymada engeller ve stratejiler

Zamanı nasıl ayırmamız gerektiğine dair kökleşmiş alışkanlıkları veya varsayımları ortadan kaldırmak azim gerektirir.

Kariyer ilerlemesinden ödün verme korkusu: Dinlenmenin ve kişisel sağlığın, daha iyi çalışma için motivasyonu ve zihinsel dayanıklılığı artırdığını unutmamanız gerekir. Kısa süreli yoğun çalışma, tükenmişlik çabasını yener.

Düşük öncelikli görevler yüzünden dikkatinizin dağılması: Programınıza kararlılıkla sadık kalmalısınız. Grup görevleri derin çalışma gerektirir ve bunları enerjinizin en iyi olduğu zamanda yapmalısınız.

Arkadaşlar ve ailenin programınızdan habersiz olması: Değişiklikleri proaktif bir şekilde iletmeli ve programınızın raydan çıkma girişimlerine karşı kararlı durmalısınız. Zamanla yeni sınırlara saygı duyulacağını göreceksiniz.

Beklenmeyen gecikmeler veya değişiklikler: Bu gidi durumlara gerektiği gibi uyum sağlamalı, gerekirse kişisel zamanı azaltmalı veya dinlenmeyi yeniden planlamalısınız. Ancak işler stabil hale gelir gelmez rutine geri dönmeli ve 8+8+8 Kuralı’nda asla vazgeçmemelisiniz.

Tembellik veya erteleme: İşe ne zaman başlayacağınız, duracağınız ve dinleneceğiniz konusunda disiplinli olmalısınız.

Mutluluk odaklı alışverişin 5 formülü

 

Mutluluk disiplinli olmaktan mı geçiyor?

 

Y kuşağının mutluluk kriteri diğer nesillerin dört misli

 

Para gerçekten mutluluk getiriyor mu?

 

Başarı için uzak durmanız gereken 5 karakter

 

Zayıf yönlerinizle yüzleşin: Başarısız insanların 5 ortak özelliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)