BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Deneyimli bir isim'----

'Deneyimli bir isim'

'Deneyimli bir isim'
15 Nisan 2011 - 08:25 www.finansgundem.com

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince yeni atamayla ilgili olarak değerlendirmede bulundu

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince yeni atamayla ilgili olarak, “Çok değerli, çok deneyimli bir kişidir Erdem Bey. Öteden beri, Merkez Bankası politikalarında katkıları olan bir kişidir. Çok memnun oldum ve çok olumlu görüyorum. Aynı zamanda da ümitli olduğumu belirtmek isterim” dedi.
Özince, şöyle devam etti: “Merkez Bankasını’nın yeni başkanının bankanın çok hassas olan politikalarına daha hassas ve daha ayrıntılı bakmasını bekleriz. Örneğin sektör olarak zorunlu munzam karşılıklara faiz verilmesi, üretim ve tüketim dengeleri göz önünde tutularak bu konuların tekrar dikkatle ele alınmasını bekliyoruz. Erdem Bey’in ismi daha önce de başkanlık için gündeme geldiğinde kendisini çok olumlu bulmuş, vasıfları ve birikimleri konusunda olan düşüncelerimizi ifade etmiştik. İnşallah hayırlı olur.”
Varol Civil: Doğru bir tercih
TEB’in Genel Müdürü, Türkiye Bankalar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Varol Civil ise şunları söyledi:
“Merkez Bankası’nın başkanlığına Erdem Başçı’nın atanmasını çok olumlu, doğru bir tercih olarak görüyoruz. Erdem Başçı Bey, Merkez Bankası politikalırın gayet iyi bilen, deneyimli bir isim. Piyasaları da çok yakından biliyor ve tanıyor.”
‘MB politikasının yaratıcılarından, sürpriz olmadı’
2003 yılında bu yana Merkez Bankası’nda (MB) yönetim kademesinde çalışan ve bir önceki başkan Süreyya Sergengeçti’den sonra kısa bir süre Merkez Bankası Başkanlığı’na vekalet görevini de yürütün Erdem Başçı piyasaların yakından tanıdığı bir isim. Daha önce adı başkanlık için geçen Başçı para piyasalarına hâkimiyetiyle biliniyor.
Piyasaların atamaya olumlu baktığını söyleyen analistler kurumun içinden ve deneyimli bir ismin atanmasının kredibilite etkisi olduğunu söyledi. Analistler piyasaların da olumlu baktığı Erdem Başçı’nın atanmasının geciktirilmeden yapılmasının da isim spekülasyonlarına son verdiği için olumlu olduğunu söyledi.
Uzmanlar, mevcut durumda uygulanan para politikasının yaratıcılarından birisi olduğu için piyasaların Başçı atamasına olumlu baktığını belirtiyor. Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)