Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde “Adınız terör örgütü soruşturmasına karıştı” diyerek, aralarında Prof. Dr. Canan Karatay’ın da bulunduğu onlarca kişiyi dolandıran dört şüpheliden Mehmet K.’nın daha önce de çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı, her defasında ya adli kontrolle ya da denetimli serbestlikle bırakıldığı ortaya çıktı.
Telefonda kendilerini “polis-savcı-MİT” görevlisi olarak tanıtıp özellikle 70 yaş üzeri vatandaşları, “Adınız terör örgütü soruşturmasına karıştı” yalanıyla kandırarak, hesaplarındaki paraları ya da evdeki ziynet eşyalarını alan çeteler son yıllarda artış gösterdi.
ORGANİZE ÇALIŞIYORLAR
Geçen perşembe günü Adana ve Muğla Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla gözaltına alınıp tutuklanan dört kişi arasında bulunan Mehmet K.’nın, son sekiz yılda, aralarında Prof. Dr. Canan Karatay’ın da bulunduğu onlarca kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı belirtildi. Mehmet K.’nin 4 Haziran’da açık cezaevinden denetimli serbestlikle bırakıldığı bildirildi.
Dolandırıcılık yöntemiyle ilgili bir emniyet yetkilisi, bu tür çetelerin polis gibi çalıştığını da belirterek şunları aktardı:
O kadar organize çalışıyorlar ki, tuzağa düşüreni ayrı, hesap sahibi ayrı, parayı ya da ziynet eşyasını almaya giden ayrı kişiler. Yakalıyoruz, tutuklanıyorlar bir süre sonra serbest kalıyorlar. Yargılanmaları devam ederken de suç işlemeye devam ediyorlar.
"ESKİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ MÜŞTERİSİYDİ" İDDİASI
Kamuoyunda 'Bataklık Operasyonu' olarak bilinen ve suç örgütü kurucuları Çetin Gören ile Nejat Daş'ın da aralarında bulunduğu 73 sanıklı davaya devam edildi.
Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık eski polis memuru İbrahim Halil Akgün çarpıcı bir iddia ortaya attı.
Akgün, eski Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek'in makam aracını, organize suç örgütü kurucusu Nejat Daş'a tahsis ettiğini öne sürdü. Akgün, Bir dönem Yüksek'in makam şoförlüğünü yaptığını, Nejat Daş'ı ilk kez 2019'da Yüksek'in yanında gördüğünü söyledi.
Pandemi nedeniyle sokağa çıkmayan Daş'ın, Yüksek'i arayarak kendisine izin belgesi düzenlemesini istediğini aktaran Akgün, Yüksek'in ise izin kağıdı çıkarmasının mümkün olmadığını ancak makam aracını tahsis edebileceğini söylediğini öne sürdü. Akgün, Yüksek'in talimatı doğrultusunda Daş’ı makam aracıyla Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğünü söyledi. Yüksek ise savunmasında iddiaları reddetti.
Akılalmaz dolandırıcılık: Lüks yaşam böyle son buldu!
Yapay zekalı dolandırıcılık: 35 milyon dolar çaldılar!
Devasa kripto dolandırıcılıklarının gerçek mağdurları
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.