Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından milletvekillerinin dosyalarının incelenerek davalarının açılmasına başlandı. Bu kapsamda, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan iddianame, 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.
İddianamede, sanık Demirtaş'ın geçen yıl Diyarbakır Havalimanında bir televizyon kanalına, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na atıfta bulunarak yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağıladığının tespit edildiği belirtildi.
İddianamede, TCK'nın 301/4 maddesinde "bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanı'nın iznine bağlıdır." hükmünün yer alması dolayısıyla Adalet Bakanlığından gerekli iznin alındığı vurgulandı.
Şüphelinin 26. dönem milletvekili seçilmesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığınca Adalet Bakanlı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne "Yasama dokunulmazlığının kaldırılması" talebiyle fezleke gönderildiği ifade edilen iddianamede şöyle denildi:
"Yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke gönderilmiş 20 Mayıs 2016 tarihli 6718 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında değişiklik yapılmasına dair kanun 1. maddesi ile eklenen geçici 20. madde gereğince yasama dokunulmazlığı kaldırılarak soruşturma dosyası Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü vasıtasıyla gereğinin takdir ve ifası bakımından dosya Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmiştir."
İddianamede, Cumhuriyet Başsavcılığınca Demirtaş'ın ifadesinin alınmasına ilişkin "çağrı kağıdı" adresine tebligat edilmesine rağmen ifadeye gelmediği aktarıldı.
Demirtaş'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanılacak.
İSTENİLEN CEZA
İddianamede, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 8 Eylül 2015'te yaptığı konuşmada, TCK 301/1 maddesi uyarınca "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Demirtaş'ın yargılama sonucunda hapis cezası alması halinde mahkumiyetin yasal sonucu olarak TCK 53/1 maddesi gereğince "belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması" talep edildi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.