BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDEİK'e sürpriz transferin perde arkası----

DEİK'e sürpriz transferin perde arkası

DEİK'e sürpriz transferin perde arkası
05 Ocak 2015 - 10:16 www.finansgundem.com

DEİK’in yeni Genel Sekreteri Mustafa Mente, Başbakan Davutoğlu’nun isteğiyle TİM’den transfer edildi

Eylül ayında Ekonomi Bakanlığı'na bağlanan DEİK'in (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Genel Sekreterliği’ne TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Genel Sekreteri Mustafa Mente getirildi. Bununla ilgili resmi açıklama geçen hafta cuma günü yapıldı. Para Dergisi’nin haberine göre 2009-2012 yılları arasında TİM'de Genel Sekreter Yardımcılığı, 2012'den bu yana da Genel Sekterlik görevini yürüten Mustafa Mente'nin DEİK'e geçişinin ilginç bir hikayesi olduğu ortaya çıktı.

DEİK'in yeniden yapılanması çerçevesinde bir dizi toplantı yapıldı. Bu toplantılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Yeniden yapılanma sürecinde kadrolar oluşturulurken Başbakan Davutoğlu'nun gözüne bir isim takılmış. 1995-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nde öğretim üyesi olan Başbakan Davutoğlu, o dönemlerde öğrencisi olan Mustafa Mente'nin DEİK Genel Sekreterliği'ne gelmesini istemiş. TİM'de başarılı işlere imza atan Mente böylece bizzat Başbakan'ın talebiyle TİM'den DEİK'e transfer olmuş. Mente, geçen hafta cuma günü DEİK'teki görevine resmen başladı.

Peki, TİM'de Mente'nin koltuğuna kim oturacak? Şimdilik TİM Genel Sekreterliği koltuğunda vekaleten Mente'nin yardımcılarından Dr. İsmet Yalçın oturuyor. Yalçın'ın bu koltuğa asaleten oturup oturmayacağı henüz belli değil. Koltuğun gerçek sahibinin bir iki haftaya kadar netleşmesi bekleniyor. Kulislerde Yalçın'ın dışında eski Genel Sekreter Şahin Oktay'ın da ismi geçiyor. İki isim dışında, ihracatçı birliklerin genel sekreterlerinden birinin TİM'e kaydırılabileceği de konuşuluyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)