BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDeğişim Merkez'e de sıçrayacak mı?----

Değişim Merkez'e de sıçrayacak mı?

Değişim Merkez'e de sıçrayacak mı?
01 Mart 2012 - 00:15 www.finansgundem.com

Ankara'yı TMSF ve BDDK'daki başkanlık değişimleri meşgul ederken kulislerde konuşulanlara göre asıl değişim Merkez Bankası'nda olacak.

Uzunca bir süredir Özerk Kurullar Yasası’ndaki değişiklik ile TMSF ve BDDK başkanlarının seçimine ilişkin tartışmalar gündemi meşgul ediyor. Ankara'da gündemi bu tartışmalar meşgul ederken asıl değişimin önümüzdeki günlerde Merkez Bankası'nda olacağına dair iddilar da Ankara'yı karıştırdı. Bu değişimler için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a profesyoneller, akademisyenler ve bürokratlardan oluşan 300'ün üzerinde CV gittiği ve Babacan'ın da bu CV'leri incelediği söyleniyor.
Ankara'da konuşulanlara göre özerk kurullardaki değişim ve yeniden yapılanma TMSF ve BDDK ile sınırlı kalmayacak. Bu değişim ve atamalarla önümüzdeki günlerde bu kez bir başka kurumda  yani Merkez Bankası'nda yaşanacak.
Bilindiği gibi İbrahim Turhan’ın Ocak ayında İMKB Başkanlığı görevine atanmasının ardından Merkez Bankası’nda Başkan Yardımcılığı koltuklarından biri boşalmış oldu. Toplam dört Başkan Yardımcısı’nın görev yaptığı Merkez Bankası’nda bu boş koltuk için önümüzdeki günlerde bir atama yapılması bekleniyor.
Kulislere yansıyan bazı gelişmelere bakılırsa Merkez Bankası’nda yeni bir yapılanmanın veya daha kapsamlı bir değişimin de olması gündemde. 
Halen bir kamu bankasında görev yapan bir yönetici ile Hazine Müsteşarlığı’ndan bir ismin Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı için teklif aldıkları ve atama beklediklerini çevrelerine açıklamış olmaları finans çevrelerinde yeni bir tartışma başlatmış durumda. Her iki ismin de bizzat Ali Babacan’dan görev teklifi aldıklarını iddia etmeleri kulislerde hızla yayılırken farklı yorumlara da yol açtı. FinansGündem'e gelen bilgilere göre Ankara bürokrasisindeki hakim beklenti, Merkez Bankası organizasyonunda yapılacak değişiklikle Başkan Yardımcısı sayısının arttırılacağı ve görev dağılımının tekrar yapılacağı yönünde. Bir başka iddiaya göre ise mevcut Başkan Yardımcılarından biri başka bir görev nedeniyle ayrılacak.  Böylece iki başkan yardımcılığı koltuğu boşalmış olacak. Babacan'dan söz alan bu iki isimde oraya atanacak.
Kısacası önümüzdeki günlerde bürokraside taşlar yerinden oynayacak. Değişim sadece TSMF ve BDDK ile sınırlı kalmayacak. Finans çevreleri bu iki kurumdaki değişimi takip ederken Merkez Bankası'nda yönetiminde de ciddi bir değişiklik olacak. Ayrıntılar her zaman olduğu gibi yine FinansGündem'de olacak. www.finansgundem.com
Barış Bekar
[email protected]

 

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)