BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDB Başkanı olacak’ tartışması----

DB Başkanı olacak’ tartışması

DB Başkanı olacak’ tartışması
11 Haziran 2011 - 02:03 www.finansgundem.com

Hillary Clinton’ın, Dünya Bankası Başkanı olmak için gelecek yıl görevini bırakma konusunda Beyaz Saray ile görüşmeler yaptığı öne sürüldü

Reuters, Clinton’a yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Dışişleri Bakanının, görev süresi 2012 yılı ortasında sona erecek olan Dünya Bankası’nın şimdiki başkanı Robert Zoellick’in o tarihte görevinden ayrılması halinde, Dünya Bankası Başkanı olma niyetini ortaya koyduğunu öne sürdü. Haberde, kaynakların, Clinton’ın bu görevi istediğini söyledikleri ve ABD Başkanı Barack Obama’nın da Clinton’ın görevinde değişiklik yapmaya zaten destek verdiğine dikkati çektikleri belirtildi. Ancak haberde, Obama’nın, Clinton’ı Dünya Bankası Başkanlığına resmen aday göstermeyi kabul edip etmediğinin henüz bilinmediği kaydedildi. Dünya Bankası’nın başkanı olabilmek için, bankanın 187 üyesinin onayı gerekiyor.
Beyaz Saray yalanladı
Clinton, daha önce yaptığı bir açıklamada, Dışişleri Bakanı olarak 4 yıldan fazla süre görev yapmayı planlamadığını söylemişti. Dün çıkan haberler üzerine bir açıklama da Beyaz Saray’dan geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Dünya Bankası Başkanı olmak için gelecek yıl görevini bırakma konusunda Beyaz Saray ile görüşmeler yaptığı yönündeki haberi yalanladı.
İlk haberinde, Obama’nın, Clinton’ı Dünya Bankası Başkanlığına resmen aday göstermeyi kabul edip etmediğinin henüz bilinmediği kaydeden Reuters, Clinton’ın sözcülerinden Philippe Reines’in de, Dışişleri Bakanı’nın, Dünya Bankası Başkanı olmayı istediğini ya da bu konuda Beyaz Saray ile görüşmeler yaptığını reddettiğini yazmıştı. Reuters daha sonrasındaki haberinde ise, konuyla ilgili kişilerin, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığından gelen yalanlamalara rağmen, haberin doğruluğunu yeniden teyit ettiklerini bildirdi.
Başvuru süresi doldu Lagarde IMF’ye asıldı
ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) başkanlığı için beklediği yoğun ilgiyi göremeyen Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, yine de liderliğe en yakın isim olarak dikkat çekiyor. IMF başkanlığı için başvuru süresinin dün sona erdiği belirtilirken, Lagarde’den sonra en iyi alternatifin ise Meksika Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens olduğu belirtiliyor. Lagarde, daha fazla destek almak için Twitter ve Facebook hesabında kendi propogandasını yapmaya da başladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)