BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan çiftçilere yeni müjde!----

Davutoğlu'ndan çiftçilere yeni müjde!

Davutoğlu'ndan çiftçilere yeni müjde!
25 Şubat 2015 - 11:37 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da Tarım Bakanlığı'nın Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) tanıtım toplantısında konuştu

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da Tarım Bakanlığı'nın Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) tanıtım toplantısında konuştu. Davutoğlu, çiftçilere yeni müjdeler verdi.

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları...

TARIM İHMAL EDİLEMEZ


Her şey ihmal edilebilir ama tarım asla ihmal edilemez. 12 yılda tarım sektörüne büyük önem götserdik. Tarım sektöründe bütün dünyada gıpta ile takip edilen büyük başarılara imza attık. 12 yılda 70 milyar lira destek verdik. Tarımı tüm Türkiye'ye yaydık. Göçler ve miras yoluyla parçalanmış araziler için reform getirdik.

SULAMAYA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK

Son Bakanlar kurulumuzda 2015-2019 döneminde atılacak hamleleri ele aldık. Üretimi anlamlı kılacak adımlar atılacak. Su ve toprak kullanımı çok önemli. Toprağı nasıl kullanacağınızı bilirseniz küçük bir araziden bile büyük yatırım alırsınız. Bir de sulama. Damla ve yağmurlama sistemine büyük yatırımlar yaptık.

Tohumculuk alanında büyük başarılar elde ettik. 1 milyar tohum desteği verdik. Çiftçilerimizi afetler konusunda koruduk. Arıcılık ve seracılıkta yatırımlar için hibe oranını yüzde 65'e çıkarıyoruz.  Süt ve et üretenlerin hibe desteğini yüzde 70'e çıkardık. Hedefimiz tarım alanında dünyada ilk 5 ülke arasına görmek.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Şubat ayı sonunda, 28 Şubat Cumartesi günü, mazot, gübre, yem bitkileri desteği bağlamında 2 milyar Türk lirasını çiftçilerimize veriyoruz. Bu takriben, yıllık desteğin yüzde 20'si civarında ve inşallah bu ayın sonunda çiftçilerimizin yüzü bir kez daha gülecek. Bu ödemeler yapılacak.

Pamuk üretiminin teşviki için özel bir çalışma yapılması talimatı verdiklerini açıkladı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)