BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavos'ta Greta için yürüdüler----

Davos'ta Greta için yürüdüler

Davos'ta Greta için yürüdüler
21 Ocak 2020 - 18:25 www.finansgundem.com

Dünya Ekonomik Forumu'nun en önemli gündem maddelerinden olan iklim değişikliği protestolarla sokağa da taştı.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre'nin Davos kentinde 50.'si gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu'nun ilk günkü gündemini Trump'ın konuşması belirledi. Fakat küresel ekonominin kalbinin attığı Davos'ta tek gündem Trump değildi. İşte dakika dakika Davos'ta gözden kaçabilecek diğer başlıklar:

Trump'tan Davos'ta FED mesajı

 

Davos’ta Greta için yürüdüler (17:15)

Yaklaşık 200 iklim aktivistleri Dünya Ekonomik Forumu’nu protesto etmek için Davos'ta toplandı. Küresel ısınmayı durdurmak için eylem eksikliği üzerine slogan atan kalabalık “Dünya Ekonomik Forumu Grevi“ "Zenginleri yiyin" "Dünya Ekonomik Başarısızlığı" ve "Dünya Ekonomik Forumu yöneticileri: Greta'yı dinleyin" yazılı pankartlar açtılar. 

Çocukların da "gezegeni kurtarın" sloganları atarak yer aldığı gösteriler, küresel iş dünyası ve siyasi liderlerin toplandığı mekândan yaklaşık bir kilometre ötede gerçekleşti. Gün içerisinde açıklamalar yapan 17 yaşındaki İsveçli aktivist Thunberg, mitinge katılmadı. Ana caddeyi kapatan İsviçre polisi gösterilerin geçişine izin vermedi. 

ABD vergi sistemi eşitsizliği destekliyor (16:50) 

 ABD'de eşitsizlik hala gelişmiş ekonomilerde en yüksek arasında, ve uluslararası para fonu baş ekonomisti Gita Gopinath’a göre, bu durumu değiştirmek için vergi yasaları üzerinde çok daha fazla çalışmak gerekiyor.

ABD ekonomisini konu alan bir panel sırasında Gopinath "İşçi gelirini sermaye geliri olarak gösterebilen birçok zengin var. Bundan kurtulmak gerekiyor. Bu doğru değil" ifadelerini kullandı. Gopinath "Benzer durum emlak vergileri söz konusu olduğunda da var, varlıklı bireylerin sürekli besleyen beklenmedik bir şans var” diye ekledi. Benzer durumun emlak sektörü için de geçerli olduğunu belirten Gopinath vergi çözülmesinin yeni fırsatları doğuracağını belirtti. 

Citigroup'an çalışanlarına güven (16:15)

Citigroup teknolojiye yılda yaklaşık 8.5 milyar dolar harcıyor, ancak bankanın patronu bunun şube çalışanlarının yakın zamanda makinelerle değiştirileceği anlamına gelmediğini söyledi. 

Blackrock CEO’su: “ İklim değişikliği artık bir yatırım riski“ (15:40)
 BlackRock Ceo'su Larry Fink, karbon-nötr bir ekonomiye giden yolda en büyük riskin hükümetlerin harekete geçemeyecek kadar bağımlı olması olduğunu ve bu görevi kendi başlarına halledecek donanıma sahip olmadıklarını söyledi.

İklim değişikliği artık bir yatırım riski haline geldiğini bellirten Fink yapılması gereken en önemli şeyin, “karbona bağımlıyken bu riskleri azaltmanın yollarını bulmak” olduğunu da sözlerine ekledi.

İklimle beraber trilyon dolarlar yer değiştirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)