Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FETÖ mensuplarının kullandığı haberleşme programı ByLock'un patentini elinde bulunduran ve Hürriyet'e programın sırlarını anlatan Türk asıllı ABD vatandaşı David Keynes'le ilgili yeni gelişme. İsmail Saymaz'ın Hürriyet'teki haberine göre Keynes, 2016'da üç kez Türkiye'ye giriş yapmış ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında da Türkiye'de bulunmuş.
Keynes, dün yayımlanan röportajda, ByLock’un ‘Tilki’ lakaplı FETÖ’yle bağlantılı eski ev arkadaşı tarafından Aralık 2013’ten sonra tasarlandığını anlattı. Keynes, programı cemaat üyelerinin kullandığını birinci ağızdan itiraf etti.
7 AĞUSTOS’TA AYRILIYOR
David Keynes’in iddialarının yanı sıra bir detay da dikkat çekti. İncelediğimiz pasaport giriş ve çıkış kayıtlarına göre Keynes’in 2016’da üç kez Türkiye’ye girdiği görülüyor. İlk olarak Ocak 2016’da, yani ByLock programının sonlandırıldığı tarihte giriyor. İkinci ve üçüncü girişleri ise 12 ve 17 Haziran tarihlerini taşıyor.
Keynes, 12 Haziran’da Türkiye’ye gelmesinin ardından Hollanda’ya tatile gittiğini ve sonra 17 Haziran’da yeniden Türkiye’ye döndüğünü kaydediyor. Türkiye’ye 17 Haziran’da giriş yaptıktan sonra 7 Ağustos’ta ülkeden ayrılıyor. Kendisi, yaklaşık iki ay boyunca Türkiye’de bulunmasını “tatil yapacak kadar servet sahibi olmasıyla” açıklıyor. Keynes’in adı, Türkiye’yi terk etmeden dört gün önce 3 Ağustos 2016 tarihli The Guardian gazetesinde “ByLock’un sertifika sahibi” olarak geçmişti. Bu haberin yayınlanmış olmasına ve o esnada Türkiye’de bulunmasına rağmen Keynes’in herhangi bir zorlukla karşılaşmadan Türkiye’den çıktığı anlaşılıyor.
CHP’DEN BYLOCK RAPORU
CHP’nin Bilişim ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in 5 Ekim’deki raporuna göre ByLock’un App Store’da satışa çıkarılması sonrasında programın Türkiye’deki trafiği olağanüstü artıyor. Mayıs ve haziran 2014’te ByLock’un yüklenmesinde sıradışı trafik görülüyor. Eylül 2014’te trafik en yüksek seviyeye çıkıyor. Programın App Store’dan kaldırıldığı 7 Eylül 2014’ten sonraki süreçte seyir azalıyor. Programın server hizmetinin durdurulduğu Ocak 2016’tan itibaren trafik sıfırlanıyor. (Bu tarih aynı zamanda MİT’in ByLock’un Litvanya’daki sunucusundaki bilgilere ulaşıp bütün hafızasını boşalttığı tarih.) Bu veriler, ByLock’un özellikle 17/25 Aralık’tan sonra ve FETÖ üyeleri arası haberleşme için tasarlanıp kullanıldığını gösteriyor. MİT fark etmesiyle FETÖ’nün ByLock’u devre dışı bıraktığı anlaşılıyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.