Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dar gelirli Vatandaşlara sağlanan “sosyal konut” desteğine yeni bir yaklaşım geliyor. Türkiye genelinde nüfus artışının hızlı, konut fiyatlarının da yüksek olduğu şehirlerde, dar gelirli vatandaşlar için “sosyal kiralık konut” yapımına geçilecek.
Hükümetin 2017 yılı programı kapsamında, artan konut ihtiyacını karşılamaya yönelik yeni tedbirler gündeme gelecek. Vatan'da yer alan habere göre, konut ihtiyacının gelecek yıl 817 bin olacağı öngörüsüyle, özellikle dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını gidermek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ gibi ilgili kuruluşların iş birliğinde bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma kapsamında öncelikle konut açığının bulunduğu yerleşim yerlerinin tespit edilerek, dar gelirli vatandaşların ihtiyacının karşılanması ve konut piyasasında arz-talep dengesinin kurulması amaçlanıyor.
Özellikle, konut ihtiyacının ciddi şekilde ön plana çıktığı büyükşehirlerde, yoksul vatandaşlar için hali hazırda uygun, uzun vadeli taksitlerle satılan sosyal konutların “kiralık” olanları da üretilecek. Kiralık sosyal konut desteğinde, nüfus artışının hızlı ve konut fiyatlarının yüksek olduğu şehirlere öncelik verilecek. “Sosyal kiralık konut” olarak adlandırılan bu destekten de satılık sosyal konutlarda olduğu gibi dar gelirli vatandaşlar yararlanabilecek.
100'ÜNCÜ YILA 100 BİN KONUT
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verilerine göre, “Sosyal Konut Projesi” kapsamında dar gelirli vatandaşlar için şimdiye kadar 29 bin 271 konut inşa edilirken, bu kapsamda ayrılan kaynak da 70 milyon liraya ulaştı. Hükümet, 2023 yılına kadar 100 bin sosyal konutun inşa edilerek, hak sahibi vatandaşlara teslim edilmesini hedefliyor.
Milliyet
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.