BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDaly: Şu anda fiyat istikrarına sahip değiliz----

Daly: Şu anda fiyat istikrarına sahip değiliz

Daly: Şu anda fiyat istikrarına sahip değiliz
19 Temmuz 2024 - 07:10 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, enflasyonun %2'lik hedefine geri dönme eğiliminde olduğunu belirtirken henüz fiyat istikrarı olmadığını da sözlerine ekledi

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faiz indirimi çağrısında bulunmadan önce enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine geri dönülmekte olduğunu dair daha fazla güven aradığını söyledi.

Daly, “Şu anda fiyat istikrarına sahip değiliz. Gerçekten iyi veriler geldi, ancak enflasyona ilişkin gelen verilerin olumlu olmasına ve bu yılın başlarından sonra gelen iyi verilere rağmen, enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde %2 hedefine geri döndürme konusunda henüz o noktada değiliz” dedi.

Para politikasının şu anda dengeleyici bir hareket içinde olduğunu ifade eden Daly, ''Faiz oranlarını normalleştirmek için çok erken davranmak ve ardından enflasyonun hedefimizin altında veya üstünde kalması bir risktir ve çok uzun süre beklemek ve işgücü piyasasının duraklamasına neden olmak da bir risktir” dedi.

Daly, faiz indirimi konusunda sabırlı olunması uyarısında bulunarak, Fed yetkililerinin “hızlı hareket etmenin ve hatalı olmanın maliyetlerini dengelemek” zorunda olduklarını ve politika hatasından kaçınmanın önemli olduğunu söyledi.

Japon hükümeti büyüme tahminini düşürdüJapon hükümeti büyüme tahminini düşürdü

 

Japonya'da Haziran ayı enflasyon oranı açıklandıJaponya'da Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı

 

ABD borsaları günü düşüşle kapadıABD borsaları günü düşüşle kapadı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)