Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl yoğun bir diplomasi trafiği sürdürerek 168'i yurt içi ve 125'i yurt dışı olmak üzere toplam 293 kez görüşme gerçekleştirdi, 125 devlet ve hükümet başkanıyla görüştü, 194 defa da telefonla görüşme yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl "çalışma" ve "resmi" ziyaret başta olmak üzere zirve etkinlikleri dolayısıyla çeşitli ülkelere giderek temaslarda bulundu. Mevkidaşlarıyla bir araya gelen Erdoğan, diplomatik temasları kapsamında ise farklı konularda telefon görüşmeleri yaptı.
Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21'i resmi, 7'si çalışma ziyareti, 6'sı zirve olmak üzere toplam 34 defa yurt dışına giderken, 11'i resmi ve 2'si de çalışma ziyareti olmak üzere 13 konuğu Türkiye'de ağırladı.
Erdoğan'ın himayesinde Türkiye'de 4 zirve gerçekleştirilirken bu kapsamda başta devlet ve hükümet başkanı olmak üzere farklı düzeyde 51 kişi ağırlandı.
Mayıs ayında "KEİ 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi"nde 3, temmuz ayında "22. Dünya Petrol Kongresi"nde 4, ekim ayında "D-8 Teşkilatı 9. Zirvesi"nde 4 devlet ve hükümet başkanını Türkiye'de ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın son zirvesini de aralık ayında yapılan ve tüm dünyada büyük ses getiren "İİT Olağanüstü İslam Zirvesi" ismiyle gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İİT Olağanüstü İslam Zirvesi kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla başkan yardımcıları, meclis başkanları ve genel sekreter düzeyinde toplam 29 üst düzey ismi Türkiye'de ağırladı.
125 devlet ve hükümet başkanıyla görüştü
Yoğun bir diplomasi trafiği sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 168'i yurt içi ve 125'i yurt dışı olmak üzere toplam 293 kez görüşme gerçekleştirdi.
Erdoğan, 43'ü yurt içi, 82'si yurt dışı olmak üzere 125 devlet ve hükümet başkanıyla görüştü.
Öte yandan 16 meclis başkanı, 6 cumhurbaşkanı yardımcısı, 6 başbakan yardımcısı, 2 devlet başkanlığı konseyi üyesi, 34 bakan ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 genel sekreter, 1 eyalet başkanı, 3 eyalet başbakanı, 5 devlet ve hükümet eski başkanı, 1 eski bakan, 32 büyükelçi, 64 diğer bürokratla da bir araya geldi.
Erdoğan, en çok Putin ile telefonda konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl yoğun bir telefon diplomasi trafiği ile toplam 194 görüşme gerçekleştirdi.
Devlet ve hükümet başkanıyla 171 defa telefonda görüş teatisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, biri başbakan yardımcısı, biri devlet başkanlığı konsey üyesi, 6'sı genel sekreter, biri eyalet başkanı, 2'si eyalet başbakanı, 4'ü devlet ve hükümet eski başbakanı ve 8'i de diğer yetkililer olmak üzere telefonla görüş alışverişinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl en çok Rusya Devlet Başkanı Viladmir Putin ile 14 kez telefonda konuşurken, 10 defa Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El-Sani ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 9 defa Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 8 defa Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, 6 defa Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 5 defa ise İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İngiltere Başbakanı Theresa May ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü.
En çok not "Irak" için hazırlandı
Öte yandan Erdoğan tarafından milli gün, taziye, teşekkür, tebrik, davet ve özel olmak üzere toplam 684 defa mesaj, 215 defa mektup gönderildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekibi tarafından diplomasi trafiği kapsamındaki görüşmelerinde kullanması için 789'u büyük not, 716'sı da dış politika gelişmeleri olmak üzere bin 507 not hazırlandı.
Geçen yıl en çok not hazırlanan ülke 175 kez ile Irak olurken, bunu 151 not ile Amerika, 91 not ile Almanya, 59 not ile Fransa, 57 not ile Suriye, 44 not ile Katar ve Avrupa Birliği, 33 not ile Rusya, 29 not ile Filistin ve 26 not ile Yunanistan izledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.