Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Ekonomi Şurası iki yıl aradan sonra toplandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB ) İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Şurası'nın açılış konuşmasını Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yapıyor.
Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
Bu çatı altında bir araya geldiğimiz kardeşlerimiz piyasa dediğimiz mekanizmanın canlı temsilcileridir. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat sizlerle büyüttük. İşadamlarımızı, yatırımcılarımızı dış dünyaya sizlerle birlikte açtık. İş yapılmasının önündeki engelleri sizlerle birlikte kaldırdık.
Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sizlerle birlikte yükselteceğiz. Yeni nesillere 2023 ve 2071 vizyonumuzu sizlerle birlikte emanet edeceğiz. Döviz kurunda başlayan ve ekonomiyi tehdit eden sıkıntıların aşılması için gereken tedbirleri sizlerle birlikte uygulamaya koyduk.
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU...
Türkiye'nin en büyük sorunu dışarıda rekabet ettiği güçler değil, kendi içimizdeki kifayetsizlerdir.
Bunlar kendi insanlarına güvenmedikleri için hep birilerinin gölgesi altında, birilerinin emrinde hareket etmişlerdir.
Herhalde bunlar sanıyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti gökten zembille indi. İçerideki insanları ve imkanları da bir kaya kovuğundan çıktı... Bunlar böyle zannediyor. Biz ülke ve millet olarak çok güçlü bir müktesebata sahibiz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yapmış bilim insanlarımız bulunuyor. 2019'u Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan ettik.
Osmanlı'yı ve daha önceki ecdadı Avrupa kapitalizmiyle değerlendirmeye kalkanlar orada aradıklarını bulamıyorlar. Dönemin şartları gereği iktisadi sistemin omurgasını oluşturan Osmanlı toprak sistemi başlı başına bir dünyadır.
BİZİM ECDADIMIZ BIRAKIN GERİ OLMAYI, AVRUPA'NIN ÖNÜNDE YER ALIYORDU
Mesela 17'nci ve 18'inci yüzyıllarda kuyumculuk, boyacılık, deri ve dokuma işleri aynı zamanda ülkenin ciddi ihracat kaynağı haline dönüşecek şekilde ilerlemişti. Fransız konsolosunun hayretle ülkesine bildirdiğini görüyoruz. Fransız iş adamı, Osmanlı'da üretilen gümüş tellerin daha kaliteli oluşundan hayranlıkla söz ediyor. Kumaş boyada öyle ileriye gitmişti ki Avrupa'daki bir çok firma ipliklerini İzmir'e getirip boyatıp sonra ihraç ediyordu. Bu dönemde İstanbul'daki boya, ayakkabı imalatı, bakır kalayı gibi alanlardaki başarılı ustalardan bazılarının çok cazip imkanlarla Avrupa'ya transfer edilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bizim ecdadımız bırakın geri olmayı, Avrupa'nın önünde yer alıyordu. Elbette hakkın ve halkın yanında olmanın bir bedeli vardı.
Avrupa'nın kitlesel sanayi üretimine başlamasının ardından Osmanlı da boş durmamış, kendi ihtiyacını karşılamaya yönelik bir takım hamleler yapmıştır. Bu dönemdeki reformların her biri, iktisadi reformlarla da desteklenmeye çalışılmıştır.
Ülkemizde halen faaliyet gösteren pek çok kurumun 150 yıllık, 200 yıllık geçmişi vardır. Biz de 2200 yıllık devlet geleneğimizin günümüz ihtiyaçlarına uygun yeni bir aşaması olarak gördüğüm Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile geleceğe büyük bir miras bıraktığımıza inanıyorum.
KUR FAİZ ENFLASYON ÜÇGENİNDEKİ DALGALANMADA MAALESEF BAZI KESİMLER İYİ BİR İMTİHAN VEREMEDİ
Dikkat ederseniz biraz önce iktisadi sistemi adalet temelinde kurduğunu söyledim. Kur faiz enflasyon üçgenindeki dalgalanmada maalesef bazı kesimler iyi bir imtihan veremedi. Dalgalanmayla asla orantılı olmayan fiyat artışlarıyla ilgili örnekler her gün karşımıza geliyor. Mal ve hizmet fiyatlarında bu akıl ve ahlak dışı artışların sebebi üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz. Devlet, teşviklerle, indirimlerle, yapılandırmalarla, bu süreçte reel sektörümüzün ve milletin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Buna karşılık birileri piyasanın şartları kılıfıyla fırsatçılığa yönelmesi üzüntü vericidir.
SAYIN TRUMP İLE DÜN AKŞAM YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMEDE...
Sayın Trump ile dün akşam yaptığımız görüşmede ABD ile ticaret hacmimizi 75 milyar dolara yükseltmek konusunu yeniden masaya yatırdık. Trump, ben konuyu açmadan "Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum, demir-çelikte arkadaşlarımız çalışsınlar" dedi.
MÜNBİÇ'İ SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ
Biz Cudi'de Gabar'da teröristlerle mücadele etmiyoruz. O bizim için ikinci plan. Birinci plan, sınır ötesinde terörle ve teröristlerle mücadele ediyoruz. Bu vesileyle Afrin şehitlerimize, Zeytin Dalı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tabi bu mücadele kolay bir mücadele değil, bundan sonra da kolay olmayacak. Mücadeleyi sürdüreceğiz. Kim olursa olsun, en ufak bir saldırıda bulunanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecekler.
TÜRKİYE GERÇEK GÜCÜNÜN FARKINA VARDI
Türkiye gerçek gücünün farkına vardı. Bizi oyalayanların amacının sınırlarımızı DEAŞ, PKK/YPG terör örgütleri vasıtası ile delik deşik etmek olduğunu oraları kontrol altına aldığımızda daha iyi gördük.
sorun şu.köylude artık msrketten sütalıyor,peynır alıyor,et alıyor,meyva sebze soğan alıyorsa ki gözlerimle gördum meşhur o markette. bu iş de başka iş var kardeşim. çiftçi ekmiyor üretmıyor
Tarım il müdürlükleri ne iş yapar merak ettim şimdi. Bu güzel vatan da toprak var ama neyse
Bugun pazara gittim marketten %50 pahali pazar mi olur , kereviz 10 ispanak 7 domates 5 karnabahar 6 havuc 5 lira yeminle iiii geciriyirlar pazarda markette bunlari yuzde 30 dusuk aldim ekonomi bitmis allah asgari ucretliye sabir versin :: baskanlikla cosacagiz
Senin ülkende soğan az, stokcu denıyo. stoklar eridi, ithalat diyoruz. Planla yapılsa çiftçi ekse, üretse...ne stokculuk olacak, nede itahata gerek kalacak, hatta ihracat olacak. sorun üretmeyen, m2 ye göre desteklema parası alan, mazotu, gübresi fiyatı artan maliyetleri çoğalan ....ektiğin para edecek gibi oldumuda onca maliyete rağmen kar ederim diye beklerken, ithalatla zarara dönen emeğinin karşılığını alamayan,..destek deil, devamlı müdehalelerle itahalatlarla zarar edenleri uzandırıp bıktıran bir modelle çiftçide üretmez oldu... çiftçi ne ekse, maliterler artıyor, urun satışı pahalı denılıp, itahaltla fiyat zarar nontaya çekılıyor. tarım bakanı ekim biçim program ve gerçekten üreteni,toprakla upraşanı desteklesına rtık
pazarcı tek kişi. işçisi yok, kira yok,kdv yok,fatura fiş kesmez.elektrık yok.stopaj yok.eleman gideri yok...market; 1 işçi maşı2 bin tl+sgk 600 tl. kira masrafı var, stopaj var, kdv var,elektrık7 ısıtma,sogutma, yani pazarcı =masrafı az... market kayıtlı ve eleman masrafı ile maliyet daha yuksek. ama bunu nasıl danışmanları anlatmaz cuhmurbaşkanına ? orası garip... markette 10 elma, hepsi kaliteli,seçmece,fire tuketiciye yansımaz. pazarcı 10 elma al 2 tanesi evde çöp olur yani bozuk malıda sana satar 10 yerine 8 elma almış oluyon : )) 2 elma parası ekle 1 kg fiyat artmış oluyor aslında... markette 2 elma alırsın. pazarda yarım kg yani israf oluşturur..markette iade var, ama pazarcı bida göremezsin bile... marketçi vergisini öder, pazarcının vergi ve fiş kesmesiyok, kayıt dışı... yani olaylar yanlış ve bilgisizce tartışılıyor...
MARKET FİYATLARI DÜŞMÜYOR ENFLASYON DÜŞÜYOR ...ACABA ENFLASYON YANLIŞ MI HESAPLANIYOR
Tuik veri açıklıcana , hangi marketten yiyecekleri aldını açıkalsada ucuz ucuz sebze meyve yesek artık :D turik ucuza buluyo nerden alıyorsa
Ekonomimize saldırı yapan ABD değil miydi? Kafam karıştı şimdi.
Cin şişeden çıktı artık...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.