<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'işsizlik' tepkisi----

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'işsizlik' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'işsizlik' tepkisi
29 Ağustos 2022 - 19:29 www.finansingundemi.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kütahya'da istihdam sorunu yok. Bir de utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki ‘İşsizlik var’. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş. İş çok" açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Afyonkarahisar’da düzenlenen 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Erdoğan, törende, “Siz bakmayın, Avrupa’sından Amerika’sına kadar tüm gelişmiş ülkelerin sanki sorunları yokmuş gibi davrandığına. Emin olun, onların başındaki kara bulutların taşıdığı felaket yağmurları, bizim yaşadıklarımızla mukayese edilemez. Doğal gaz bulamıyorlar. Şu anda marketlerin rafları, Avrupa’da boş” dedi. Erdoğan, Tulu Seramik Fabrikası’nın açılışı sırasında, “Şu anda bin 150 kişi çalışıyor ama sayı daha da artacak. Yani burada, Kütahya'da istihdam sorunu yok. Bir de utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki ‘İşsizlik var’. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş. İş çok” diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“1. Dünya Savaşı’nda, dört bir yanda yedi düvele karşı savaşan, Çanakkale’den Kut’ül Amare’ye kadar pek çok yerde zaferler kazanan Osmanlı, İstanbul’un işgali ve Sevr dayatması ile adeta dermansız bırakılmıştır. Vatan topraklarını dört bir yandan işgale başlayan düşman; Adana, Antep, Maraş direnişleriyle pabucun pahalı olduğunu görünce sinsi amaçlarının taşeronluğunu Yunan’a bırakmıştır. İstiklal Mücadelesi’ni Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Anadolu’ya taşıyan milletimiz, varını yoğunu ortaya koyarak hazırladığı ordusuyla Kocatepe ve Dumlupınar’da yeni bir destanın girizgâhını yapmıştır. Samsun’da başlayıp Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılışı ile dünyaya resmen ilan edilen bu sürecin her aşaması, küllerinden yeniden doğan bir milletin uyanışının sembolüdür.

“Hükümete geldiğimizde, altyapısı ihmal edilmiş, demokrasisi zayıf bir Türkiye devraldık" 

10 yılda bir yaşadığımız darbelerle sadece patinaj yaptık. Türkiye'nin her alanda geri kalması için kurulan o mekanizmalar öylesine güçlüydü ki iyi niyetli kimi girişimler, bunun üstesinden gelmeye yetmiyordu.

Hükümete geldiğimizde, iki asırdır altyapısı ihmal edilmiş, demokrasisi zayıf, siyasi ve askeri gücü sürekli törpülenmiş bir Türkiye devraldık. Hemen kolları sıvadık. Türkiye’nin asırlık altyapı eksiklerini 20 yılda tamamlayacak büyük bir kalkınma hamlesi başlattık.

Kalkınma hamlemizin önemi ve gücü, salgın dönemi ile onu takip eden küresel güvenlik ve ekonomik krizi sırasında çok iyi anlaşılmıştır. Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyanın dengeleri altüst olurken biz, hedeflerimize doğru yürüyüşümüze asla ara vermedik. Aynı şekilde demokraside de her kesimden vatandaşımızın hak ve özgürlük alanlarını genişleterek, sosyal gerilimlere ve terör örgütlerinin zemin bulmasına fırsat veren tüm çarpıklıkları ortadan kaldırdık.

“Avrupa'da marketlerin rafları boş"  

Son dönemde milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar var. Ama bu, dünyanın da sorunu. Siz bakmayın, Avrupa’sından Amerika’sına kadar tüm gelişmiş ülkelerin sanki sorunları yokmuş gibi davrandığına. Emin olun, onların başındaki kara bulutların taşıdığı felaket yağmurları, bizim yaşadıklarımızla mukayese edilemez. Doğal gaz bulamıyorlar. Şu anda marketlerin rafları, Avrupa’da boş. Şimdi biz, Tarım Kredi Kooperatifleri ile vatandaşımıza daha ucuza ürünlerimizi satmaya başladık ve bu artarak devam edecek. Bin 300 tane marketi süratle 2 bin, 2 bin 500, 3 bine çıkartacağız ve benim vatandaşım Tarım Kredi Kooperatifleri’nden ucuz ürün almaya devam edecek.

Büyük Taarruz ’un ve Kütahya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Anadolu’yu ebedi vatanımız olarak bir kez daha tescilleyen şehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyorum. Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu zaferde emeği geçen herkesin, şehitlerimiz, gazilerimiz, hepsini şükranla yad ediyorum.”

"Yeter ki iş istesin vatandaş"

Erdoğan’ın konuşmasının ardından açılışı yapılacak tesislere video konferans aracılığıyla bağlantı yapıldı. Erdoğan, Kütahya’daki Tulu Seramik Fabrikası’nın açılışı sırasında, “Kaç kişi çalışacak burada” diye sordu. Fabrikada bin 150 kişinin çalışacağı bilgisini alan Erdoğan, şöyle konuştu:

“İngiltere, Almanya, İspanya'ya ihracat da var. Şu anda bin 150 kişi çalışıyor ama sayı daha da artacak. Yani burada, Kütahya'da istihdam sorunu yok. Bir de utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki ‘İşsizlik var’. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş. İş çok. Ama ne diyor; ‘Benim istediğim gibi iş yok’.”

İşsizlik ikinci çeyrekte yüzde 10,6 oldu

 

Geniş tanımlı işsiz sayısı 8 milyona yaklaştı

 

Açlık sınırı 6 bin 889 liraya yükseldi