BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan işadamlarına yatırım çağrısı----

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işadamlarına yatırım çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işadamlarına yatırım çağrısı
14 Kasım 2016 - 08:00 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işadamlarına çağrı: Bu ülkede gece darbe girişimi olsa da sabah her şey tıkır tıkır işler... Yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüde düşmeyin, geç kalırsanız pişman olursunuz

Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip olan Karadeniz Holding'in Tuzla'da ürettiği 4 yeni enerji gemisi, Gana, Myanmar ve Endonezya'ya doğru yola çıktı. Tuzla Sedef Tersanesi'nde gerçekleştirilen uğurlama törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en büyük sorununun kendini doğru şekilde anlatamaması olduğunu belirterek, "Bunun asıl nedeni Türkiye'nin sahip olduğu benzersiz özelliklerdir. Dünyada başka hangi ülkede bunca sorunla, böyle büyük bir ekonomik güç aynı anda var olabilir. Bu durum uzaktan bakıldığında görülen Türkiye manzarası ile ülkemizin hakiki durumunun keskin şekilde farklılaşmasına yol açıyor. Ülkemizi ve milletimizi tanımayan birinin Türkiye'ye baktığı manzara şudur: Tüm önemli terör örgütlerinin hedef aldığı, dünyanın en sıkıntılı bölgeleri Suriye ve Irak'taki gelişmelere müdahale olan, Karadeniz, Kafkasya, Balkanlar gibi potansiyel kriz alanları ile iç içe bir ülke... Daha 4 ay önce darbe girişimine maruz kalmış bir ülke... Mesele şu ki, Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değil. Bu fotoğraf madalyonun sadece bir yüzü. Erdoğan şöyle devam etti:

MESELE GÜVEN VE İSTİKRAR: Terör örgütlerinin eylemleri sadece eylem yapılan yerde etkisini hissettirir. Onun dışında üzüntümüzü ve öfkemizi artırır. Gece darbe girişimi de olsa, ertesi sabah ülkede her şey tıkır tıkır işlemeye devam eder. 15 Temmuz'da darbe girişimi oldu, ertesi gün yastık altında döviz piyasaya sürüldü, 2.5 milyar dolar. Merkez Bankası piyasaya döviz sürmedi. Suriye ve Irak krizleri karşısında kayda değer bir yardım gelmese dahi tüm dünyaya örnek olacak duruş sergilemeyi sürdürebiliriz. Dünyada örneğine az rastlanan dev projeler hayata geçirilebilir. Mesele güven meselesi, istikrar meselesi. Bu güven ve istikrar olmaza sizlere dünyanın değişik ülkelerinden bu krediler gelmez.

ÜSTESİNDEN AYNI ANDA GELİYORUZ: Önümüzdeki ay boğazın altından Avrasya Tüneli'nin açılışını yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık. Darbe girişiminden hemen önce İstanbul-İzmir otoyolunun önemli bir aşaması olan Osmangazi Köprüsü'nü hizmete açtık. Dünyanın en büyüğü olacak havalimanımızın inşaatı sürüyor. Hızlı tren hatları, şehir hastaneleri var. 29 stat projemiz var. Yaklaşık 6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılmasını hedefleyen kentsel dönüşüm projeleri var. Savunma sanayisinde iftihar vesilesi pek çok başarı var. Artık insansız hava araçlarını üreten bir Türkiye var. Bizim farkımız her biri tek başına başka bir ülkeyi dizleri üzerine çöktürmeye yetecek sorunlarla, yine uygulandığı her ülkeyi abat edecek projelerin üstesinden aynı anda gelebiliyor olmamızdır.

İŞ ADAMLARIMIZA GÜVENİYORUM: Türkiye kendisine inanan, yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmedi. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü bunun için yatırımları sürdürüyor. Kendi iş adamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyorum: Yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüde düşmeyin, geç kalırsanız pişman olursunuz. Uluslararası yatırımcıların güvendiği Türkiye'ye kendi iş adamlarımızın dört elle sarılması, yatırımları erteleme noktasında böyle bir yanlışa düşmesi sadece onları kaybettirir. Gelin yatırımlarınızı hızlandırın. Ben ülkeme nasıl güveniyorsam, işadamlarımıza da aynı şeklide güveniyorum.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YÜZEN SANTRALLERİ
Mevcut 13 enerji gemisi ile dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip olan Karadeniz Holding tarafından üretilen 4 yeni enerji gemisi dün törenle yola çıktı. Osman Khan ve Onur Sultan adlı enerji gemileri, 480 MW'lık kapasiteleri ve 300 metreye ulaşan uzunluklarıyla dünyanın en büyük enerji gemileri olma unvanını paylaşıyor. Osman Khan Afrika'nın batısındaki Gana'da, Onur Sultan ise Asya'nın güneydoğu ucundaki Myanmar'da hizmet verecek. Gökhan Bey ve Yasin Bey gemileri ise Endonezya'da hizmet vermek için hazırlanıyor. Bu gemilerin kapasitesi ise 120 MW. Bu arada uğurlama töreninin yanı sıra, 2017 yılı içinde üretilecek 14 yeni enerji gemisinin inşa töreni de gerçekleştirildi.

'3 KITADA 11 ÜLKEDEYİZ'
"Dünyanın Dostluk Enerjisi Türkiye'den Yola Çıkıyor" isimli törende konuşan Karadeniz Holding Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Karadeniz, bugün 3 kıtada, 11 ülkede, 26 farklı noktada 10 bin kişiye ulaşan çekirdek bir aile olduklarını belirtti. Sedef Tersanesi İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavan da, "Ne kadar gururlansak azdır. Biz bu gemiyi 13 ayda bu hale getirdik" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)