BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇukurova’dan Show TV açıklaması----

Çukurova’dan Show TV açıklaması

Çukurova’dan Show TV açıklaması
18 Aralık 2011 - 09:23 www.finansgundem.com

Karamehmet'e çıkan yeni fatura ile ilgili açıklama geldi

Dikkatli okurlarımız hatırlayacaktır; geçen hafta bu köşede Mehmet Emin Karamehmet’in sahibi olduğu Çukurova Holding ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve Erol Aksoy arasında sekiz senedir devam eden hukuk mücadelesinde gelinen son noktayı anlatmış ve “Mehmet Emin Bey 250 milyon dolarlık yeni bir fatura ile karşı karşıya kalabilir” demiştik. Haber yayınlandıktan kısa bir süre Çukurova Holding yöneticileri aradı ve “Süreci lütfen bir de bizden dinleyin” dediler. Bunun üzerine buluştuk ve konuştuk. Çukurova cephesi ilk olarak yargı sürecinin henüz bitmediğine işaret ederek, “Dolayısıyla şu anda grup açısından mali açıdan risk oluşturan bir durum söz konusu değil” mesajını verdi. Biz de bunu yazımızda ifade ettiğimiz için bu konuda bir sorun yaşamadık. Evet, Show TV’nin 1999’daki satışı için taraflar 150 milyon dolara el sıkışmış. Yapılan anlaşmaya göre tutarın 126 milyon dolarlık bölümü Erol Aksoy’un sahibi olduğu İktisat Bankası, Trade Deposit Bank ve Facto Factoring’e kalan 24 milyon dolar ise olarak Erol Aksoy’a ödenecekmiş. Çukurova Grubu sorumluluklarını yerine getirmiş ve bankalara olan tüm borçları ödemiş. Ancak protokolden tam dört sene sonra, 2003’te Erol Aksoy, İktisat Bankası’na el konulduğu tarihten itibaren hisse satış sözleşmesinde belirtilen akdi faizlerin ödenmediğini öne sürerek dava açmış. Böylece Karamehmet- Aksoy hukuk savaşı da resmen başlamış. Farklı tarihlerde farklı mahkemelerden değişik kararlar çıkmış. Davanın son görüldüğü İstanbul 29. Asliye Ticaret Mahkemesi, hazırlanan bilirkişi raporundan hareketle 26.6 milyon doları akdi faiz, 25 milyon doları da cezai şart olmak üzere toplam 51.6 milyon doların gecikme faiziyle birlikte Çukurova Grubundan istenmesine hükmetmiş. Çıkan karar üzerine Aksoy Grubu, Kadıköy 8. İcra Mahkemesinden toplam 87 milyon dolarlık icra takibi kararı çıkartmış. Dolayısıyla Çukurova’dan istenen miktar 100 milyon dolar değil, 87 milyon dolarmış.
Grup yöneticileri talep edilen gecikme faizinin yanlış hesaplandığı görüşünde. “İstenen 35.4 milyon dolar yanlış hesaplanmış. Kesin verilere ve devlet bankalarının uyguladığı faiz oranlarına göre; istenebilecek faiz azami 14 milyon dolar olması gerekirken, yaklaşık 22 milyon dolar fazla Faiz talebinde bulunuldu” diyerek karara itiraz etmiş. Dolayısıyla eğer itirazları kabul edilirse Çukurova Grubu 65 milyon dolarlık bir borç ile karşı karşıya kalacak. Show Tv’deki Erol Aksoy hisselerinin oranı ise daha da karmaşık bir süreç. Bu yüzden kısaca özetlemek gerekirse mahkeme kararı Aksoy lehine de olsa eski bankacının Show TV’deki payının yüzde 17’e yükselebilmesi için cebinden ciddi miktarda para koyması gerekecek. Bu gerçekleşse bile Karamehmet Grubu’nun Aksoy’un hisselerini satın almak gibi bir niyeti yok. Dolayısıyla burada gerçekleşecek satışların kendilerini bağlamayacağını ifade ediyorlar. Görülen o ki uzun yıllardır devam eden hukuk mücadelesinde son sözü yine yargı söyleyecek.
UFUK ŞANLI - VATAN

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)