BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇukurova'dan Kazancı'ya suçlama!----

Çukurova'dan Kazancı'ya suçlama!

Çukurova'dan Kazancı'ya suçlama!
14 Mayıs 2011 - 18:50 www.finansgundem.com

"450 milyon dolar hazırdı. Kazancı'nın tutumuyla ihale iptal oldu"

Başkent Gaz ihalesinin iptaline ilişkin MMEKA'nın ortağı olan Stargate'ten açıklama geldi. Akşam'ın haberine göre, yapılan açıklamada, "450 milyon doları özkaynaklarımızdan karşıladık. Fakat ortağımız Kazancı'nın işbirliğine açık olmayan tutumu, kredi paketinin uygulamaya geçirilmesini engellemiştir" ifadelerine yer verildi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz salı günü, Başkent Gaz'ın yüzde 80'inin satışına ilişkin yapılan ihaleyi iptal ederken, ihalede 1.2 milyar dolarla en yüksek teklifi veren  MMEKA'nın ortağı olan Çukurova Holding iştiraklerinden Stargate Gayrimenkul Yatırım'dan sürece ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"İhale bedelinin ödenmesi için yoğun bir çalışma başlatılmış; finansman paketine dahil edilecek özkaynak, yeni ortak finansmanı ve borçlanma bileşenleri için detaylı ve kapsamlı girişimlerde bulunulmuş ve hazırlıklar yapılmıştır.
İHTİLAFI KAZANCI YARATTI
Tüm finansman unsurlarının nihai uygulama için pakete dahil edilebilmesi, MMEKA ortaklarının iç ve dış yükümlülüklerini uyum içinde ve etkinlikle yerine getirmeleri ile yakından ilgilidir. Bu noktada, MMEKA'da diğer ortak konumundaki Sn. Mehmet Kazancı tarafı, özkaynak, borçlanma ve yönetsel konularda için yükümlüsü olduğu katkıları sunmadığı gibi, tarafımızdan yapılan çalışmaların sonuçlandırılmasını da zorlaştırıcı yönde tutum sergilemiş ve ihtilaflar yaratmıştır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)