Cübbeli'ye 'Jet' servis
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut ünlü yargılandığı çete davasında tahliye edildi
Tahliye kararınınn ardından sevenleri Metris cezaevine akın ederken Ünlü'yü karşılamaya gelenler arasında kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün de olması dikkat çekti.
Yabancı uyruklu iki kadının fuhuş amaçlı Türkiye’ye getirilerek alıkonulması sağladığı, bir kadına da cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesi ile 53 yıla kadar hapsi istenen kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü 360 gün sonra oy çokluğu ile tahliye edildi.
CEZAEVİNDEN AYRILDI
Ünlü, akşam saat 17 civarında cezaevinden ayrıldı. Cezaevi çıkışında sevenleri Cübbeli Ahmet'i coşkuyla karşıladı. Ünlü, bir aracın üstünden sevenlerini selamladı. Araç kalabalıktan ilerleyemeyince Ünlü, yolu açmalarını işaret etti. Cübbeli Ahmet cezaevinden beraberindeki araç konvoyuyla ayrıldı.
12 Aralık 2011’de tutuklanan Ünlü’nün tahliyesine gerekçe olarak ise 3’üncü yargı paketi olarak bilinen 6352 sayılı Yasa ile üzerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdiği süre gösterildi. Davanın görüldüğü İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, yurt dışına çıkış yasağı koyduğu Ünlü’nün, her Çarşamba günü de en yakın polis merkezine giderek imza atmasına da karar verdi.
ÜYE HAKİM “TAHLİYE EDİLMESİN” DEDİ
Üye hakim Hikmet Şen ise üzerine atılı suçun üst sınırı, suçun niteliği, bir kısım sanıklarla mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri ve fiziki takip tutanaklarını gerekçe göstererek tahliye edilmemesi yönünde karşı oy kullandı.
YAKINLARI METRİSE KOŞTU
Tahliye kararını sevinçle karşılayan babası Yusuf Ünlü eşi Büşra Ünlü ve diğer yakınları verilen ara kararın ardından tutuklu bulunduğu cezaevine götürülen Ahmet Mahmut Ünlü’nün karşılamak için Metris Cezaevi’ne gitti.
İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Mahmut Ünlü, Barış Sezek ve Mahjouba Demirel ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.
Davanın 5’inci oturumunu Ünlü’nün yakınlarının yanı sıra eski Bakan Yaşar Okuyan ile iş adamı Fadıl Akgündüz de izledi.
BAŞKANDAN SİTEM
Duruşmada söz alan Ünlü’nün avukatı Hulusi Yıldırım, davanın kasıtlı olarak çarpıtıldığını iddia etmesi üzerine mahkeme başkanı Mehmet Ekinci de Ünlü’nün yargılamayı etkilemek için avukatları aracılığıyla medyaya haber servis ettiğini, medyanın yanlış yönlendirildiğini, avukatın bir gazeteye verdiği demeçte, “Davanın sürüncemede bırakıldığı” ifadesinin yersiz olduğunu söyledi.
Ekinci’nin, “Bizim kimse umurumuzda değil, biz yargılama yaparız. Medya servisiyle olmaz. Biz istersek 4 ayda bir duruşma tarihi verir ve 3 yılda yargılama yapabiliriz” diye konuşması üzerine Ahmet Mahmut Ünlü de, “Her ay duruşmaya çıkıyoruz. Her seferinde hasta olup gidiyoruz. Biz de 4 ayda bir geliriz” dedi.
“DAVAYI SÜRÜNCEMEDE BIRAKTIĞIMIZ YOK”
Ünlü’nün bu sözlerine ise “Yargılamayı kısa sürede yapmak istedik, sizlerin mağdur olmaması için. Davayı erken bitirmek istiyoruz. Davayı sürüncemede bıraktığımız yok’’ diye yanıt veren Ekinci, şunları söyledi: “Madem konuyu açtın. Bir şey söyleyeceğim. Bir ihbar maili gelmişti. İhbar mailinde avukat Fatih Oğuz’un Fas’a gittiği ve avukatlık bürosunda çalışan Oya Kaya isimli bir kadın tarafından Fas’a para gönderildiği iddia edilmişti. Biz de emniyete Fatih isminde bir avukat olup olmadığı, Oya’nın para gönderip göndermediği, avukatın gidip gitmediğinin araştırılması konusunda yazı yazdık.
“FAS’A 17 BİN 969 DOLAR GÖNDERİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ”
İstanbul Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü’nden mahkemeye gelen cevabi yazıda, ‘Fatih Oğuz’un 10 Temmuz 2012 günü Fas’a gittiği ve 18 Temmuz’da da mağdurların ifadesinin Fas’ta noter huzurunda alındığı tespit edildi. Yine Fatih Oğuz’un sekreterliği aracılığıyla 17 bin 969 dolar Fas’a gönderildiği tespit edildi. 9 gün yurt dışında kaldığı’’ belirtiliyor. Bu konuyu biz araştıracağız. Adil yargılamayı teşebbüse girip girmeyeceği, onunla ilgili suç duyurusunda bulunup bulunmayacağımız yönünde karar vereceğiz.’’
Avukat Yıldırım da, avukat Fatih Oğuz’un Fas’a gittiğini ve böyle bir para transferinin gerçekleşmiş olduğunu doğrulayarak, bu para transferinin oradaki tur şirketine gönderildiğini ve bununla ilgili elinde makbuzu bulunduğunu söyledi.
Duruşma savcısı Ufuk Ermertcan Ünlü’nün de arasında bulunduğu 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.
Duruşmaya ara verildiğinde mahkeme başkanı Mehmet Ekinci’nin yanına giden Ahmet Mahmut Ünlü Cuma namazını kılabilmek için izin istedi. Mahkeme Başkanı Ekinci’de Cuma namazını kılması için Ünlü’ye izin verdi. Verilen aranın ardından yeniden duruşma salonuna alınmayan Metris Cezaevi’ne götürülen Ünlü tahliye kararı açıklanırken salona yoktu.
TEK TUTUKLU SANIK KALDI
Ahmet Mahmut Ünlü ve Mahjouba Demirel’in oy çokluğu ile tahliye eden mahkeme heyeti yurt dışına çıkış yasağı koyarak her Çarşamba karakola giderek imza atmalarına karar verdi. Ünlü ve Demirel’in tahliye edilmesi ile dosyanda bir tek Barış Sezek tutuklu kaldı.
Mahkeme ayrıca, dosyadaki eksikliklerinin giderilmesinin ardından duruşma günü beklenmeksizin davaya ilişkin görüşünü hazırlaması için dosyanın savcıya gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.