BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiCrowdStrike, Microsoft kesintisinin nedenini açıkladı!----

CrowdStrike, Microsoft kesintisinin nedenini açıkladı!

CrowdStrike, Microsoft kesintisinin nedenini açıkladı!
08 Ağustos 2024 - 11:03 www.finansgundem.com

Microsoft’un yaşadığı büyük kesintinin ardından, siber güvenlik firması CrowdStrike detaylı bir analiz raporu yayımladı. Şirket, kesintinin temel nedeninin tespit edilmemiş bir sensör hatası olduğunu belirtti.


Geçtiğimiz ay yaşanan Microsoft krizinin merkezinde yer alan siber güvenlik şirketi CrowdStrike, dünya çapındaki kesintiye tek bir sensör hatasının yol açtığını iddia etti.

8 milyondan fazla Microsoft kullanıcısı 19 Temmuz'da bilgisayarlarının açılmadığını ve monitörlerin "mavi ekran" gösterdiğini bildirmişti.

Arıza, televizyon kanallarının kapanması, hava yolculuklarının aksaması ve hastanelerin randevuları iptal etmek zorunda kalmasıyla geniş çaplı bir kaosa neden oldu.

DETAYLI ANALİZ: KANAL 291 OLAYI

CrowdStrike, kısa bir süre sonra yayınladığı ön raporda , kesintinin Falcon sensöründe yapılan hatalı bir güncellemeden kaynaklandığını iddia etti.

Şimdiyse daha kapsamlı bir "Temel Neden Analizi" raporunda CrowdStrike, krizin sadece tespit edilmemiş bir sensörden kaynaklandığını iddia etti. Şirket bu hatayı, "Kanal 291 olayı" diye adlandırdı.

HATANIN KAYNAĞI: SAYI UYUŞMAZLIĞI

CrowdStrike, Falcon sistemini güncellediğinde olası saldırılar için kontrol ettiği sensörlerin yerini ya da sayısını değiştiriyor.

Hatalı güncelleme 19 Temmuz'da gerçekleştirildiğinde, sistemin 20 girdi alanına sahip olmasını bekliyordu ancak bunun yerine 21 girdi alanı vardı.

Bu "sayı uyuşmazlığı" sistemlerin belleğini doldurdu ve Microsoft arızasına yol açtı.

EKSTRA VERİ KRİZİ

Raporda, "İçerik yorumlayıcısı yalnızca 20 değer bekliyordu" ifadesi yer alıyor. Bu da, hatanın, orada olmaması gereken ekstra verinin kaynağını aramaya çalışan bilgisayarları zor durumda bıraktığı anlamına geliyor.

CrowdStrike, sosyal medya platformu X'te "Tüm samimiyetimizle özür diliyoruz ve bu olaydan çıkardığımız dersleri daha dirençli olmak ve müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için kullanacağız. Hala etkilenen tüm müşterilerimize, tüm sistemler geri yüklenene kadar rahat etmeyeceğimizi bilmelerini isteriz" açıklamasını yaptı.

CrowdStrike'tan çalışanlarına jest: Bir sonraki kahveniz bizden!CrowdStrike'tan çalışanlarına jest: Bir sonraki kahveniz bizden!

 

Fitch CrowdStrike kaynaklı yazılım sorununu değerlendirdiFitch CrowdStrike kaynaklı yazılım sorununu değerlendirdi

 

CrowdStrike'ın CEO'su daha önce de global krize yol açmışCrowdStrike'ın CEO'su daha önce de global krize yol açmış

 

Dünya genelinde Crowdstrike kaosu: Eskiye dönme zaman alacak!Dünya genelinde Crowdstrike kaosu: Eskiye dönme zaman alacak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)