BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse'in kârı beklentinin altında kaldı----

Credit Suisse'in kârı beklentinin altında kaldı

Credit Suisse'in kârı beklentinin altında kaldı
24 Ekim 2013 - 11:05 www.finansgundem.com

İsviçre'nin en büyük 2. bankası Credit Suisse, kârının azalmasıyla beklentileri tutturamadı

Yatırım bankacılığındaki kazançların, tahvil satışları ve işlemlerdeki düşük gelirden ötürü azalmasıyla İsviçre'nin en büyük 2. bankası Credit Suisse Group AG 2. çeyrekte beklentinin altında kâr artışı açıkladı.

Zürih'teki bankanın net geliri, bankanın kendi muhasebesinden kaynaklanan masrafların tekrarlanmamasıyla yıllık bazda yüzde 79 artışla 454 milyon İsviçre frankına çıktı. Ancak Bloomberg anketine katılan 9 analistin ortalama tahmini bankanın 724 milyon frank gelir elde edeceği yönündeydi.

Bankanın CEO'su Brady Dougan, şirket genelinde maliyetlerde kesintiye gidiyor ve yatırım bankası birimindeki tahvil işlemlerini azaltıyor. Credit Suisse yatırım bankacılığı ve para yönetim birimleri arasındaki risklerin 50-50 olmasını istiyor. Bankanın varlık işleri, Haziran sonu itibariyle yüzde 63 oranındaydı. İsviçreli banka bugün faiz biriminin ve sabit getirili varlıklarının bazı kısımlarını ayırarak başka bir birim oluşturduğunu söyledi.

Yatırın bankacılığın daha da küçülterek Credit Suisse'in varlık ve servet yönetiminde daha yüksek getirileri ortaya çıkarabileceğini söyleyen Morgan Stanley analistleri Hubert Lam ve Huw van Steenis, "Eğer sabit getirili varlık işlemleri düşük getiri yaratmaya devam ederse bu daha radikal ve hızlandırılmış bir yapılandırma için kataliz oluşturabilir" dedi.

Credit Suisse'in hisseleri 12 ayda yüzde 40 değerlenerek, geçtiğimiz yıl tahvil işlemlerinin çoğundan çıkarak servet yönetimine odaklanmaya karar vererek yüzde 53 yükselen UBS AG'nin gerisinde kaldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)