Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
İsviçre bankası Credit Suisse çalışanları için WhatsApp benzeri bir mesajlaşma uygulaması üretti. Financial News’in haberine göre banka popüler mesajlaşma uygulamasının yükselişi nedeniyle bu tip bir uygulama üretmeye ihtiyaç duydu.
Credit Suisse’in yeni uygulaması ekim ayından itibaren bankanın dünya çapındaki tüm çalışanları için uygun hale getirildi. İsviçre bankasının chat uygulamasının üretilme amaçları arasında çalışanlar arası mesajlaşmaların takip edilmesi amacı yatıyor. Uygulama aynı zamanda çalışanlara WhatsApp benzeri bir deneyim sunuyor.
Financial News haberinde, 2021’in ilk çeyreğinden itibaren çalışanların WhatsApp üzerinden gönderilen mesajları da uygulama üzerinde görebilecekleri bu sayede de müşterilerle iletişim için de kullanabilecekleri belirtildi.
Birçok finans firması, çalışanlarının WhatsApp uygulamasının kullanmasını yasaklayan politikalarını gözden geçiriyor. WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme teknolojisi (end-to-end) mesajların izlenmesini zorlaştırıyor, bu yüzden de birçok banka ve firma bu şifrelemenin olduğu uygulamaların kullanımını yasaklıyor. Ancak bankaların gözetim uzmanları ve politikalara karşı çıkanlar, bu tür yasakların günümüz anlaşma bankacılığını ve müşteri yönetiminin nüanslarını yansıtmadığından şikayet ediyorlar.
Söz konusu sorun pandemiyle birlikte daha acil bir hale geldi. Kendilerini evden çalışma düzeni içerisinde bulan binlerce finans çalışanı kişisel cihazlarına ve evlerindeki ofis kurulumlarına daha fazla güvenmek zorunda kaldılar ve mesajlaşma uygulamalarının kullanımlarını ciddi biçimde artırdılar.
Credit Suisse’in Banka çalışanlarınca MyChat olarak bilinen mesajlaşma uygulaması bankanın dahili teknoloji platformu üzerinden çalışanların bilgisayarlarına ve telefonlarına indirilerek kullanılabiliyor.
Uygulama 2018 yılında bankanın WeChat mesajlaşma platformundaki mesajları takip etmeyi mümkün kılmak için oluşturduğu CS Chat uygulamasını takip ediyor. Credit Suisse’in bu uygulaması sadece Asya bazlı özel bankacılık çalışanları ve müşterileri için kullanılmıştı.
Credit Suisse çalışanları için MyChat'in lansmanı, bankanın Risk ve Uyum Birimi Genel Müdürü Lara Warner tarafından imzalanmış bir not aracılığıyla anlatıldı. Kasım ayı başlarında gönderilen notta, banka personeli müşterilerle iletişim kurmak için WhatsApp kullanmamaları konusunda uyarıldı.
Bankanın bir kıdemli ticaret bankacısı konuyla ilgili verdiği demeçte bankanın “bize modern yollarla iletişim kurmanın imkanını ararken aynı zamanda hepsini dar çerçevede tutmaya" çalıştığını ifade etti.
Finans devlerinin izleyemedikleri iletişim araçlarını sınırlamak için yaptıkları geniş bir hamlenin bir parçası olarak Morgan Stanley ekim ayında şifreli mesajlaşma uygulaması kullanma kabahati nedeniyle işçi çıkaran son büyük Finans firması olmuştu. Ocak ayında JPMorgan da New York’taki ticaret bankacılarının kendi aralarında WhatsApp kullanmalarını yasaklamıştı.
Ancak korona virüs krizi finans endüstrisi devlerini WhatsApp kullanımını yasaklamak yerine mesajlaşmaların daha iyi takip edilmesini sağlamak yoluna doğru itti. Birçok banka uzun süredir uyumluluk onayı verdikleri şirket cihazlarının kullanımını zorunlu tutuyor. Ön cephede çalışan finans çalışanlarının cep telefonlarının, e-postalarının ve mesajlarının izlenmesi şirket yönetmelikleri gereği zorunlu.
Kadın çalışanlar üstleriyle konuşmadan terfi alamıyor
Şirketler pandemi yönetimine ‘erkek işi’ diyor
Deutsche Bank: Evde çalışandan ek vergi alınsın
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.