BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇöpçatanlık uygulamaları erkekleri sömürüyor----

Çöpçatanlık uygulamaları erkekleri sömürüyor

Çöpçatanlık uygulamaları erkekleri sömürüyor
19 Temmuz 2024 - 17:49 www.finansgundem.com

CEO’lar ve ilişki uzmanları Tinder ve Bumble gibi çöpçatanlık uygulamalarının erkek kullanıcıları için çözüm üretmekle uğraşmadığını söylüyor. Üstelik bu uygulamalar eşleşme bulamayan erkeklerin umutsuzluklarını kullanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Grindr CEO’su George Arison, Tinder ve Bumble gibi çöpçatanlık uygulamalarının erkek kullanıcılarını bilerek ihmal ettiğini belirtiyor.

Fortune’un haberine göre Arison, medya şirketi The Profile'ın Kurucusu Polina Pompliano ile yaptığı röportajda, "Bumble ve Tinder'ın dünyaya nasıl yaklaştığı konusunda beni etkileyen şeylerden biri, açıkçası kullanıcılarının %70'ine çok iyi davranmamaları" dedi.

Arison, erkeklerin hem Bumble hem de Tinder'da kadınlardan kabaca 3'te 1 oranında daha fazla olduğunu belirtiyor. Ancak CEO buna rağmen uygulamaların erkeklerin genellikle garip deneyimlerini iyileştirmeye veya yumuşatmaya çalışmadığını söyledi. Erkekler premium hizmetler için daha sık ödeme yapan taraflar. Ancak Arison’a göre kullanıcıların deneyimleri sinir bozucu olmaya devam ediyor ve birçok kişinin internet üzerinden tanıştığı biriyle buluşmayı bırakmasına yol açıyor.

Kullanıcıların çöpçatanlık uygulamalarını bırakması araştırmalarda da ortaya çıkıyor: Ekim 2023 tarihli Axios and Generation Lab araştırmasına göre üniversite öğrencilerinin ve diğer Z kuşağı
Üyelerinin %79’u çöpçatanlık uygulamalarından vazgeçiyor ve yüz yüze etkileşimleri kullanmayı tercih ediyor. Üstelik söz konusu kesim bu tür uygulamaların asıl hedef kitlesi konumunda.

Arison uygulamaların hedef kitlesini genişletmek konusunda bir fırsatı kaçırdığını söyledi:

“Düzenli bir ilişki ve bir eş isteyen erkeklerin büyük bir yüzdesine sahipsiniz ve uygulamayı kullandıkları sürece muhtaç durumdalar. Neden onlar için çok sayıda özellik oluşturmuyorsunuz?”

Uygulamaların politikaları konusunda şaşkınlığa düşen tek isim Arison değil. İlişki koçluğu sitesi Dating Transformation’ın kurucusu olan ve Instagram’da flört danışmanlığı paylaşımlarıyla bilinen Connell Barrett çöpçatanlık uygulamalarının erkeklere sağladığı özelliklerin faydalı olmadığını söyledi.

20 yıl boyunca erkeklere danışmanlık yapan Barett erkeklerin çöpçatanlık uygulamalarından sonra hiç olmadıkları kadar “sinirli, yorgun ve tükenmiş” hale geldiklerini belirtiyor. İlişki danışmanı bu yorgunluğu uygulamalarda eşleşememeye bağlıyor. Erkeklerin sadece %20’lik bir kısmı uygulamalarda eşleşme alabiliyor. Fortune haberine göre bu oran da Hinge analistinin 2017’de şirketin verilerinin sızdırmasıyla ortaya çıktı ve ardından çok kısa bir süre içerisinde silindi.

Barrett, “Gerçekten iyi, çekici bir profil eşleşmelerin çoğunluğunu alıyor. Bu da erkeklerin %80’inin eşleşme almak için mücadele ettiği anlamına geliyor. Bunlar iyi, çekici, beraber dışarı çıkılabilir, harika erkekler. Biliyorum çünkü onlar aynı zamanda benim müşterilerim. Bu yüzden çöpçatanlık uygulamalarının nasıl yardımcı olabileceği konusunda daha demokratik bir bakış açısına sahip olunduğunu görmeyi istiyorum” dedi.

İlişki uzmanı bu yardımın yapay zeka teknolojilerinden gelebileceğini veya uygulamanın erkeklerin bir ilişki terapistiyle konuşmasına izin veren bir özellik getirileceğini söyledi. Barrett’a göre uygulamalarsa bunun yerine erkeklerin hayal kırıklıklarını kendi çıkarları için kullanıyor.

Barett, “’Sizden profilinizi en üst düzey üyeliğe yükseltmenizi ve bize daha fazla para vermenizi isteyeceğiz. Belki de bu daha fazla eşleşmeye ulaşmanıza yardımcı olur’ diyorlar. Ama bu işe yaramıyor. Altından platine yükseltilen sorunlu bir profil asla daha etkili bir profil olmayacak” ifadelerine yer verdi.

500 bin dolara ‘premium’ çöpçatanlık500 bin dolara ‘premium’ çöpçatanlık

 

Çöpçatanlık uygulaması üzerinden 730 bin dolarlık vurgunÇöpçatanlık uygulaması üzerinden 730 bin dolarlık vurgun

 

Enflasyon aşkı öldürüyorEnflasyon aşkı öldürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)