BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCommerzbank: Çin ekonomisi yavaşlıyor----

Commerzbank: Çin ekonomisi yavaşlıyor

Commerzbank: Çin ekonomisi yavaşlıyor
16 Eylül 2024 - 13:38 www.finansgundem.com

Commerzbank'tan Wu, Çin'de ağustos ayında gelen olumsuz ekonomik verilerle birlikte üçüncü çeyrekte genel ekonomik büyümede yavaşlama yaşanması nedeniyle yüzde 5'lik büyüme hedefinin ıskalanabileceğini vurguladı.

Commerzbank Research kıdemli ekonomisti Tommy Wu, sanayi üretimi, perakende satışlar ve imalat yatırımlarında yavaşlayan büyüme de dahil olmak üzere ağustos ayı ekonomik verilerinin, mütevazı bir ikinci çeyreğin ardından üçüncü çeyrekte genel ekonomik büyümenin yavaşladığına işaret ettiğini savundu.

Wu, Çin'in 2024 yılı için yüzde 5'lik büyüme hedefini ıskalamasının giderek daha olası göründüğünü ve hükümetin büyümeyi artırmak için talep tarafını desteklemek üzere "teşvik pedalına daha sert basması gerekeceğini" öne sürdü.

Dünya'nın haberine göre, "İhracat şu anda tek parlak nokta" diye konuşan Wu, ancak elektrikli araçlar ve çelik gibi Çin ürünlerine karşı yaklaşan yüksek gümrük vergileri nedeniyle rüzgarların güçlü olduğunu vurguladı.

Goldman Sachs ve Citigroup'tan Çin  tahminlerine olumsuz revizeGoldman Sachs ve Citigroup'tan Çin tahminlerine olumsuz revize

 

Çin'in ekonomik büyümesine 'borç' engeliÇin'in ekonomik büyümesine 'borç' engeli

 

Çin'de olumsuz seyir: Sanayi, perakende, gayrimenkul...Çin'de olumsuz seyir: Sanayi, perakende, gayrimenkul...

 

Çin'in çelik üretimi 7 yılın en dip seviyesindeÇin'in çelik üretimi 7 yılın en dip seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)