BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇok tartışılan Milli Piyango çekilişi hakkında açıklama----

Çok tartışılan Milli Piyango çekilişi hakkında açıklama

Çok tartışılan Milli Piyango çekilişi hakkında açıklama
20 Aralık 2018 - 20:09 www.finansgundem.com

9 Ekim tarihli Milli Piyango çekilişinde amorti numaralarının belirlenmesi tartışma konusu oldu. Bugün sosyal medyada tartışma konusu olan görüntünün ardından Milli Piyango'dan açıklama geldi

9 Ekim 2018 tarihli Milli Piyango çekilişinin görüntüsü sosyal medyada tartışma konusu oldu. İlk amorti numarasının belirlenmesinin ardından ikinci numaranın çekilişi esnasında ilginç bir an yaşandı.

MODERATÖR DÜĞMEYE BASMADAN TOP DÜŞTÜ

İlk amorti numarasının "4" olarak belirlenmesinin ardından sıra ikinci numaranın belirlenmesine geldi. Çekiliş heyeti butona basmadan "6" numaralı topun küreden çıkması ise herkesi şaşırttı.

Daha sonra ise çekiliş heyetinden görevli moderatör, duruma müdahale etti ve butona basmadığı halde topun düştüğünü söyleyerek çekiliş tekrar gerçekleştirdi. Tekrarlanan çekilişte amorti numarası yine 6 çıktı.

TARTIŞMA KONUSU OLDU

Çekilişin gerçekleştiği kürenin arkasında duran bir kişi ise tartışma konusu oldu. Sosyal medyada bu durum ise oldukça tartışıldı. 9 Ekim'de gerçekleşen bu çekilişin görüntüleri internette hızla yayıldı.

MİLLİ PİYANGO'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili, Milli Piyango resmi sitesinden bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

9 Ekim 2018 tarihli Milli Piyango Çekilişi ile ilgili olarak bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamaların yapılması zarureti ortaya çıkmıştır:

İdaremiz tarafından düzenlenen şans oyunlarına ait çekilişler halkımıza ve medyaya açık olarak çekiliş heyeti tarafından ve noter gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Çekilişlerin tamamı www.millipiyango.gov.tr adresinden canlı olarak yayınlanmaktadır.

İdaremizce düzenlenen tüm çekilişlerden önce, Çekiliş Heyeti ve Noter huzurunda teknik personel tarafından çekiliş kürelerinin kontrol ve testleri yapılmaktadır. Çekiliş küreleri ile ilgilenen teknik personel çekiliş esnasında küreler ile ilgili herhangi bir sorun veya arıza olduğunda anında müdahale edilebilmesi amacıyla arkada hazır bulunmaktadır.

Bahse konu 9 Ekim 2018 tarihli Milli Piyango Çekilişinde de kürelerin kontrolü ve testleri yapılarak canlı yayın çekilişine geçilmiştir.

Çekiliş esnasında top düşürme sepetini açan bobin arızasından kaynaklanan bir sorun nedeniyle butona basılmadan ikinci amorti küresinden düşen numaralı top Çekiliş Heyeti ve Noter tarafından iptal edilmiş, küre içerisine tekrar atılarak çekilişe devam edilmiştir. Aynı numaralı topun tekrar düşmesi tamamen tesadüfen gerçekleşmiş ve çekilişimiz sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa sümer05 Mart 2019 12:24

    MPi artık güvenilirliğini kaybetti, şeffaf olana kadar oynamayacağım

  • harun güleryüz12 Ocak 2019 12:49

    beyler,bir amortiyi bile bukadar uzatıyorsunuz be.böyle şüpheci bir nillet dünyada yoktur heralde.hile yapıldığını düşünben birdaha milli piyango almaz olur biter

  • 921 Aralık 2018 12:23

    kenardaki 9 numaralı top neden kürenin içinde değil?

  • MPİ21 Aralık 2018 10:40

    milli piyango idaresi güvenilir bir kurumdur, kimsenin hakkını gasp etmez, sahtekarlık, riyakarlık yapmaz, halkı dolandırmaz, ülkemizin ekonomi lokomotifi, denizlerimizin ufka açılan yelkenleridir, istihdam kapısı, soğuk hayatımızın sıcak hayalleridir, asla siyasi, konumsal, örgütsel çıkarlarını gözetmez demek isterdim ama durum ortada, güven vermiyor ama elimiz kolon doldurmaktan, gerisi makine demekten vazgeçmiyor! (M) (M) (M)

  • dalvere var mı yok mu21 Aralık 2018 09:47

    tanıdıklarımın tanıdıkları dahil 50.000 kişi tanıyorumdur ama hiç duymuyorum lotodan ikramiye şu kişiye çıkmış diye

  • Vatandaş20 Aralık 2018 23:19

    Yalanınız batsın. İnanmıyoruz.

  • erol g.20 Aralık 2018 22:40

    6 NUMARADA ALAVERE DALAVERE OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILMALI

  • mpi21 Aralık 2018 13:30

    tasarı akp ve mhp oylarıyla reddedilmiştir.!!!

  • Berber bekri20 Aralık 2018 22:34

    Geldiğimiz son durumun özeti sınav soruları çalınır...her ürüne hile katılabilir...Her konuda yalan söylenebilir...Haramsız lokma yemeyen yok denecek kadar az...Kul hakkı tarih olmuş... Haydi Türkiye ileri...

  • fafa20 Aralık 2018 22:23

    Doğrusunu isterseniz,suç üstü yakalandınız.Noter dediğini ,Galatasaray Lisesinin çekilişinde gördüm,torbalar iç içeydi.O numaraları arkadaki arkadaş atıyor.İşi bitince eğilerek kaçıyor.Gördüğüme inanıyorum.

  • Talip 20 Aralık 2018 22:01

    Milletin hakkını yiyene, HARAM ZIKKIM OLSUN...

  • Osman20 Aralık 2018 21:28

    Sayısal süper şans topu yıllardır düzenli ankaraya çıkıyor chp 4 defa araştırma önergesi verdi ve her seferinde hükümet tarafından geri çevrildi halen daha milli piyangonun oyunlarını biletlerini alan bir odun kitle var

  • 3ün20 Aralık 2018 20:56

    Üçüncüde kaç çıkardı acaba merak ettim..

  • Ww20 Aralık 2018 20:53

    Minareyi calan kilifini hazirlarmis

  • torku20 Aralık 2018 20:37

    tesadüfün böylesi!