BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇocuklarda bu tarz döküntüler varsa aman dikkat! Okullarda hızla yayılıyor----

Çocuklarda bu tarz döküntüler varsa aman dikkat! Okullarda hızla yayılıyor

Çocuklarda bu tarz döküntüler varsa aman dikkat! Okullarda hızla yayılıyor
18 Ekim 2024 - 11:59 www.finansgundem.com

Okul sezonunun başlamasıyla birlikte bulaşıcı hastalıklarda da bir yükseliş gözlemleniyor. Çocuklar arasında hızla yayıldığını belirten uzman Dr. Filiz Özdemir, korunma yöntemlerini açıkladı.


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Özdemir, el, ayak, ağız hastalığının genelde kreş ve ilkokul çağındaki çocuklarda ortaya çıktığını belirtti. El temizliğinin önemine vurgu yapan uzman, aileleri bilgilendirdi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzman Dr. Filiz Özdemir, "Bu hastalık, çoğunlukla yaz ve sonbahar aylarında ortaya çıkıyor, ancak son dönemde okullarda artan vakalar, yayılmanın hızlandığını gösteriyor" diye belirtti.

EN YAYGIN BELİRTİLERİ

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Özdemir, hastalığın en yaygın belirtileri arasında yüksek ateş, boğaz ağrısı, el ve ayaklarda döküntü ve ağız içinde yaralar bulunduğunu ifade etti. "Bu belirtiler genellikle hafif seyretse de çocuklar arasında hızlı bir şekilde bulaşabiliyor" ifadelerini kullandı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Özdemir, "Özellikle ortak alanlar hijyen açısından dikkat edilmediğinde hastalığın yayılması çok daha kolay oluyor. Çocuklar bu tür virüslerle temas ettikten sonra ellerini yıkamadan ağızlarına götürdüklerinde hastalık hızla bulaşabiliyor."

EL YIKAMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILMALI

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Özdemir, el yıkamanın hastalıktan korunmada en önemli önlem olduğunu belirtti ve ailelere çocuklarına doğru el yıkama alışkanlığı kazandırmalarını tavsiye etti. Dr. Filiz Özdemir, okul yönetimlerine de büyük görevler düştüğünü belirterek, "Okul yönetimlerinin, tuvaletlerin ve ortak alanların hijyenine büyük önem vermesi gerekiyor. Bu alanların düzenli olarak dezenfekte edilmesi, hastalığın yayılmasını önlemek için çok önemli" dedi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Özdemir, çocukların hastalık belirtileri göstermesi halinde mutlaka okula gönderilmemesi gerektiğini de hatırlatarak, bu şekilde bulaşmanın önlenebileceğini vurguladı.

El, ayak ve ağız hastalığının genellikle hafif seyrettiğini ancak bağışıklık sistemi zayıf çocuklarda ve bebeklerde daha ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirten Dr. Özdemir, "Aileler, çocuklarının hastalık belirtilerini dikkatle izlemeli ve herhangi bir şüphe durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurmalı.''

Acil Tıp uzmanından grip salgınına karşı maske uyarısı!Acil Tıp uzmanından grip salgınına karşı maske uyarısı!

 

Koca: Bulaşıcı hastalık riski kontrol altındaKoca: Bulaşıcı hastalık riski kontrol altında

 

DSÖ: Bulaşıcı olmayan hastalıklar, bulaşıcı hastalıklardan daha ölümcülDSÖ: Bulaşıcı olmayan hastalıklar, bulaşıcı hastalıklardan daha ölümcül

 

Küresel iklim değişikliği bulaşıcı hastalıkların şiddetini artırıyorKüresel iklim değişikliği bulaşıcı hastalıkların şiddetini artırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)