<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemClaudine Gay Harvard'ın ilk siyah rektörü oldu----

Claudine Gay Harvard'ın ilk siyah rektörü oldu

Claudine Gay Harvard'ın ilk siyah rektörü oldu
17 Aralık 2022 - 10:47 www.finansingundemi.com

Harvard Üniversitesi'nin 386 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı. Claudine Gay, 600 kişi arasından seçilerek üniversitenin tarihindeki ilk siyah rektör oldu.

Fen ve Edebiyat Fakültesi Edgerley Ailesi Dekanı Claudine Gay, Harvard Üniversitesi'nin 386 yıllık tarihindeki ilk siyah rektör oldu.

Haitili göçmen bir ailenin çocuğu olan Gay, ABD’deki Harvard Üniversitesi’nde siyaset bilimi doktorasını aldıktan sonra aynı üniversitede 2006 yılında Wilbur A. Cowett Hükümet ve Afrika ve Afro-Amerikan Çalışmaları Profesörüdür.

Claudine Gay, üniversitenin web sitesinde " ABD'deki ırk ve etnik siyaset, sivil haklar sonrası dönemde siyahi siyaset, Amerikan siyasi davranışı ve demokratik vatandaşlık ile ilgili konuları ele alan ve kendini adamış bir profesör ve akıl hocası" olarak tanımlanıyor."

Gay, aynı zamanda "Harvard'da sosyal ve ekonomik eşitsizlik konusunda öğretim ve araştırmayı ilerletmeyi" amaçlayan Harvard'daki Eşitsizlik Girişimi’nin de kurucusu ve başkanlığını yapan kişi.

Harvard Üniversitesi'nin yeni rektörü olan Claudine Gay, aylarca süren bir beklemenin ardından 600 kişi arasından seçildi.

AFP'nin haberine göre, Şanghay Dünya Üniversite Sıralamasında 20 yıldır zirvede yer alan Harvard Üniversitesi, muhafazakarların çoğunlukta olduğu ABD Yüksek Mahkemesi'nde pozitif ayrımcılıkla ilgili geniş bir tartışmaya tanık oluyor. Bir neo-muhafazakâr aktivist tarafından yapılan incelemenin ardından ABD’nin en eski özel üniversitesi olan Harvard'a kabul prosedürleriyle ilgili 31 Ekim'de ABD Yüksek Mahkemesi'nde yaklaşık beş saat süren bir oturum yapıldı. Amaç, ABD'nin ayrımcı geçmişinden kaynaklanan eşitsizlikleri düzeltmek ve yüksek öğretimde siyah, Hispanik veya Kızılderili öğrencilerin oranını artırmak. Ancak bu politikaları "ters ırkçılık" olarak değerlendiren muhafazakâr çevreler tepkilerini her zaman dile getiriyorlar.

Harvard, 100 milyon dolar bağışlayacak

 

Harvard Üniversitesi'nden yapay kalp adımı

 

Dünyanın en zengin üniversitesi Harvard

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)