BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCiti’nin ‘bireysel’i için sıraya girdiler----

Citi’nin ‘bireysel’i için sıraya girdiler

Citi’nin ‘bireysel’i için sıraya girdiler
10 Aralık 2012 - 02:36 www.finansgundem.com

Amerikan ‘Citibank’ın Türkiye’deki bireysel bankacılık portföyü Türk bankalarının iştahını kabarttı

Geçtiğimiz günlerde Türkiye dahil beş ülkedeki bireysel bankacılık faaliyetlerinden çıkacağını duyuran Amerikan ‘Citibank’ın Türkiye’deki bireysel bankacılık portföyü Türk bankalarının iştahını kabarttı.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre aralarında Akbank ve Denizbank gibi büyük bankaların da bulunduğu talipler arasında yeni kurulan Odeabank ile uluslararası bankacılık devi HSBC Türkiye de bu portföye talip
500 BİN MÜŞTERİSİ VAR
Talip olan bankalardan birine yakın olan kaynaklardan edinilen bilgiye göre Citibank Türkiye’nin 20-25 kadar şubesi aynı zamanda bireysel bankacılık yaptığı için satışa çıkarılan portföy içinde yer alıyor. Citibank Türkiye’nin 400-500 bin kadar kredi kartı müşterisi 2 milyar TL’ye yakın da mevduat büyüklüğü olduğu kaydediliyor. HSBC Türkiye’nin bir süredir Türkiye’de büyümek istediği ve bu anlamda inorganik büyüme fırsatlarına baktığı biliniyor. Bankanın adı geçen yıl Denizbank’ın satış sürecinde de talip arasında anılmıştı. BDDK’tan 12 yıl aradan sonra lisans alarak faaliyete başlayan Odeabank’ta Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmeye çalışıyor. Bu hedef kapsamında bankanın Türkiye’de şube satın alma dahil hızlı büyeme fırsatlarını değerlendirildiği biliniyor.
11 bin kişiyi işten çıkaracak
Dünyanın en büyük bankacılık gruplarından Citigroup, geçtiğimiz hafta ağırlıklı bölümü bireysel bankacılık olmak üzere 11 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Citibank Türkiye’de de bireysel bankacılık faaliyetlerini çok büyük oranda azaltarak sadece ticari ve kurumsal bankacılık faaliyetlerine ağırlık verecek. Citigroup’tan yapılan açıklamada, verimliliğin artırılması için böyle bir karar alındığı ve işten çıkartılacak 6 bin 200 kişinin bireysel bankacılık birimlerinden olacağı belirtilmişti. İşten çıkarmalardan etkilenecek ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Pakistan, Paraguay, Uruguay, Romanya, ABD, Brezilya, Hong Kong, Güney Kore ve Macaristan bulunuyor. Citibank Türkiye tarafından yapılan açıklamada ise, “Citi, Türkiye’de önümüzdeki dönemde ticari ve kurumsal bankacılık faaliyetlerine odaklanacak” denildi. Açıklamada, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu beş ülkedeki bireysel bankacılık faaliyetlerinin sona erdirileceği veya küçültüleceği belirtilmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)