Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Wall Street devi Citigroup Ağustos 2020’de Revlon kozmetik şirketinin alacaklılarına yanlışlıkla 900 milyon dolar yatırmıştı. Vadeli kredinin yaklaşık 500 milyon dolarını elinde tutan bir grup fon yöneticisi ise fonlardaki paylarını iade etmeyi reddetti. Bir federal bölge mahkemesi hakimi, geçen yıl yasanın alacaklıların parayı tutmasına izin verdiğine karar vererek pozisyonlarını onaylamıştı. Zira kısmen, ödemenin yanlış olduğuna inanmak için hiçbir nedenleri yoktu.
Financial Times’ın haberine göre, Perşembe günü ise New York'taki İkinci Devre ABD Temyiz Mahkemesi'ndeki yargıçlar, bölge yargıcının gerekçesini reddetti ve davayı, rehberliğine dayanarak tekrar karar vermesi için alt mahkemeye geri gönderdi. Kararın bozulması Wall Street bankası için yarım milyar dolarlık kayıpların telafi edeceği anlamına gelen bir zafer anlamı taşıyor.
Temyiz hakimleri, Brigate Sermaye Yönetimi ve HPS Yatırım Ortaklığı gibi firmaları içeren hedge fonlarının "Citibank'ın iade taleplerine karşı korumalı olmadığını" yazdı ve bu firmaların "kaza veya hatayı düşündüren gerçeklerden oluşan kırmızı bayrakların" farkında olduklarını belirtti.
Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörü Eric Talley, bölge mahkemesi yargıcının yanlış karar verdiğini savunarak, "koşullar, borç verenlerin kontrol etmek için Citigroup’a telefonu açmalarını gerektirecek kadar şüpheliydi ve bunu yapmış olsalardı, ödemenin bir hata olduğunu çabucak öğrenirlerdi" ifadelerine yer verdi.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 900 milyon dolarlık ödeme konusundaki belirsizlik, Haziran ayındaki tedarik zinciri sıkışıklığının ortasında iflas başvurusunda bulunan Revlon'un işleri sarsmıştı. Şirket, iflas mahkemesine yaptığı açıklamada, Citi'nin ödemesiyle ilgili dava nedeniyle tüm alacaklılarını tanımlayamaması yüzünden sermaye artırma çabalarının kesintiye uğradığını söylemişti.
Citi de iflas mahkemesinde, 500 milyon doları geri almaması durumunda, bu miktar için Revlon’un iflas davacısı olma hakkına sahip olduğunu savunmuştu. Tartışmalı 500 milyon doları elinde tutan fonların avukatları ise yorum taleplerine yanıt vermedi.
Citi, gelecekte böyle bir hata olasılığını azaltmak için adımlar şirket içi geliştirmelerini hızlandırdı. Bankanın ödeme hatası, teknoloji altyapısındaki zayıflığa da ışık tuttu. Citi daha sonra 2020'de ABD bankacılık düzenleyici kurumlarına risk ve kontrol sistemlerindeki eksiklikler nedeniyle 400 milyon dolarlık bir para cezası ödedi. ABD Merkez Bankası da bankanın ödeme süreçlerini ve teknolojisini geliştirmesini emretmişti.
Citigroup Rusya operasyonlarını kapatacak
Hesabına yanlışlıkla yatan parayı iade etti
Yanlışlıkla gönderilen 175 milyon doları Citi geri alamıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.