Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Citigroup CEO’su Jane Fraser'ın bankanın faaliyetlerini kolaylaştırmak için yaptığı son hamlede Hint bireysel bankacılık işletmesi Axis Bank'a 1,6 milyar dolara satıyor. Söz konusu hamle bankanın sekizinci kez Asya-Pasifik bölgesindeki bir işletmeden çıkışını temsil ediyor.
Financial News’in haberine göre satış işlemi Citigroup'un toplam yaklaşık 3.600 çalışanı olan kredi kartları, bireysel bankacılık ve diğer işletme alanlarını kapsıyor. Citi, Hindistan'daki kurumsal müşteri işletmesini koruyacak.
Citi'nin Asya-Pasifik (APAC) CEO'su Peter Babej yaptığı duyuruda, "Bu işlemi devam ettirmemize karşın Hindistan Citi için önemli bir kurumsal pazar olmaya devam edecek. Daha geniş çaplı stratejik yeniden konumlandırmamız doğrultusunda, kurumsal müşterilerimizi bu önemli pazarda ve APAC genelinde desteklemeye devam edeceğiz ve büyümelerini sağlamak için küresel ağımızın tüm gücünü sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.
Açık artırma sürecinin ardından gerçekleşecek satış işleminin 2023'ün ilk yarısında kapanması bekleniyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bu hamle CEO Fraser'ın bankayı daha yalın ve daha kârlı hale getirmek için gerçekleştirdiği bir dizi hamlenin bir parçası niteliğinde.
CEO koltuğunda bir yıldan uzun bir süredir oturan Fraser Nisan 2021’de Citi’nin 13 pazardaki perakende işletmelerinden çıkış planını açıklamıştı. Banka, Asya ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki faaliyetlerini yalnızca Singapur, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve Londra'daki dört merkezden yürütecek.
Fraser söz konusu stratejinin paylaşıldığı Citi’nin 2021'in ilk çeyrek bilançosuna ilişkin açıklamasında "Diğer 13 pazarda mükemmel işletmeler olsa da, rekabet etmemiz gereken ölçek yok" ifadelerine yer vermişti.
Citi Ocak ayında Tayvan'daki perakende işletmesini DBS'ye sattı. Banka, aynı ay içinde Güneydoğu Asya pazarlarındaki dört perakende işletmesinden de çıktı.
Citi’den genç bankacılara yeni çalışma modeli
Alman bankası N26'nın yeni müşteri alması yasaklandı
Putin Kremlin’deyken finans devleri Rusya’da girmeyecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.