Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'nin ekonomi programı uluslararası alanda olumlu karşılanırken, atılan ekonomik adımlar ile Türkiye'nin kredi notu kuruluşlar tarafından yükseltiliyor.
Yabancıların carry işlemleri hız kesmeden devam ederken, yabancı kurumlardan pozitif raporlar geliyor. Son olumlu raporlardan biri de Citi'den geldi. Aralarında Luis Costa ve İlker Domaç’ın da olduğu Citi analistleri tarafından yayımlanan notta Türk lirası ve Türk tahvillerinin performansının genel olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın beklentileri yeniden çıpalamasına, regülasyon önlemlerinin sona erdirilmesine yönelik net bir strateji olmasına ve dezenflasyon süreci ve cari denge için gerekecek inandırıcı bir mali konsolidasyona bağlı olduğu yer oldu.
Bloomberg'de yer alan habere göre Citi, TCMB’nin doğru politika patikasında olduğunu ve para politikasının piyasalar tarafında fiyatlanana göre daha uzun ve daha sıkı kalabileceğini belirtti.
Raporda “Türkiye varlıklarındaki büyük prim açıkça yerel cephede. Yurtiçi TÜFE’de daha iyi bir dengelenme anına yaklaştıkça dolar/TL spotta daha fazla istikrar, forward piyasada ima edilen getirileri aşağı çekmeye hazırlanıyor” ifadeleri kullanıldı.
"Tüketim sektörüne karşı pozitifiz"
Türkiye’nin BB notlu öncüllerine yaklaştığı belirtilen raporda devlet tahvili spredleri için “Türkiye endeks seviyesinde BB notlu ortalamaya sadece 50 baz puan uzaklıkta” denildi ve “Artık tüm derecelendirme kuruluşlarının politika normalleşmesini ve temel iyileşmeleri yansıttığını görüyoruz. Yaklaşan not gözden geçirmelerinin bir miktar yukarı yönlü baskı yaratması muhtemeldir. Bununla birlikte, Türkiye’nin kredi notunun esas olarak kurumsal ve siyasi riskler tarafından kısıtlandığını düşünüyoruz” değerlendirmesi yapıldı.
Analistler Türk hisselerine yönelik değerlendirmelerinde ise bugüne kadarki güçlü sektör performansının hisse fiyatlarına yansıması sebebiyle bankalara karşı nötr olduklarını belirti.
Raporda, “Tüketim sektörüne karşı pozitifiz ama daha defansif pozisyonları tercih ediyoruz (Beğendiğimiz hisseler arasında BİM ve Coca-Cola İçecek var). Eğer Türkiye geleneksel ekonomi politikalarını sürdürürse burada yukarı yönlü değerleme potansiyeli mevcut” değerlendirmeleri yer aldı.
Bakan Şimşek: Türkiye küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı
BoFA: Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye olumlu bakıyor
HSBC: Türkiye'de duyarlılıkta önemli iyileşme var
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.