Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çinli dron üreticisi DJI, Rusya ve Ukrayna'daki operasyonlarını durdurdu.
Şirketten yapılan açıklamaya göre karar, "farklı ülkelerdeki yerel kanunlara uyum düzenlemelerine dair yapılan değerlendirme nedeniyle" alındı.
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mihaylo Fedorov, geçen ay, Rus birliklerinin füzelerini yönlendirmek için DJI'ın dronlarını kullandığını öne sürmüştü. Şirket, yaptığı açıklamada, ticari kullanım için üretilen dronların savaş bölgesinde çalışmasını engelleyecek teknolojiye sahip olmadığını belirtmişti.
Avrupa'nın en büyük teknoloji marketi zincirlerinden Media-Markt, 21 Nisan'da Rus ordusuna sağladığı destek nedeniyle DJI ürünlerinin mağazalarındaki satmayı durduğunu açıklamasının ardından şirket, "askeri amaçlı dron üretmediğini", "ürünlerine silah monte edilmesine karşı çıktığını" aktarmıştı.
Sincan'daki elektronik takip nedeniyle ABD'nin yaptırım listesine girmişti
DJI, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Türk ve Müslüman azınlıkları hedef alan elektronik takip sistemlerine teknik destek verdiği gerekçesiyle ABD'nin 2021'de yatırım listesine aldığı Çinli teknoloji şirketleri arasında yer almıştı.
Piyasa araştırma şirketi DroneAnalyst'in verilerine göre, yaptırımlar öncesinde sivil dron satışlarında dünya pazarındaki payı yüzde 70'e yakın olan şirketin payı yüzde 54'e gerilemişti.
Rusya'daki faaliyetlerini durduran ilk Çinli şirket oldu
DJI, Ukrayna Savaşı nedeniyle Rusya'daki operasyonlarını askıya alan ilk Çinli şirket oldu.
Çinli uluslararası şirketler Pekin yönetiminin Moskova'ya yönelik ekonomik yaptırımlara karşı çıkması nedeniyle bu ülkedeki faaliyetlerini askıya alma konusunda çekingen davranıyor. Daha önce mobil taksi uygulaması Didi Global, Rusya'daki hizmetlerini askıya alma kararından vazgeçmişti.
Rus basınında yer alan haberlere göre, telekomünikasyon donanımları üreticisi Hauwei de Rusya'daki ülkedeki bazı mobil operatörlerle ilişkisini sonlandırmayı, Rusya'daki personelinin bir bölümünü işten çıkarmayı planlıyor.
Pekin yönetimi, Ukrayna ile savaşında Rusya'yı açıkça kınamaktan kaçındığı, savaşı durdurma konusunda yeterince ağırlık koymadığı ve Rus tezlerine destek verdiği yönündeki eleştirilere hedef oluyor.
Çin'in Avrupa'ya doğrudan yatırımları yüzde 33 arttı
IMF: Çin küresel tedarik zincirinde hayati önem taşıyor
Rusya: NATO ülkelerini vururuz!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.