Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstihdam, bilanço ve ölçek değerleri, Çin piyasasındaki ağırlıklarıyla sistemi domine eden 4 Çinli büyük bankanın toplam varlığı ülke ekonomileriyle yarışıyor. Dünyanın en büyük 10 bankası arasında ilk 4 sırada Çinli bankalar yer alıyor. Toplam varlık açısından dünyanın en büyük bankası olan Industrial & Commercial Bank of China'nın (ICBC) bu yılın ikinci çeyrek sonu itibarıyla toplam varlığı 4 trilyon 120 milyar dolar olarak gerçekleşti. ICBC'yi, 3 trilyon 440 milyar dolarlık varlığıyla China Construction Bank Corporation takip ediyor.
Listede 3. sırada yer alan Agricultural Bank of China'nın toplam varlığı 3 trilyon 310 milyar dolar olurken, Bank of China (BOC) 3 trilyon 60 milyar dolarlık varlığıyla 4. sırada.- 4 bankanın toplam varlığı, Çin GSYH'sinin üzerindeDünyanın en büyük 10 bankası içinde yer alan 4 Çin bankasının toplam varlığı 14 trilyon dolara ulaşıyor.Dünyanın en büyük 4 Çin bankasının toplam varlığı, yaklaşık 13 trilyon dolarlık Çin GSYH'sinin üzerine çıkarken, 20 trilyon dolarlık ABD GSYH'sinin de 3’te ikisini aşıyor.
Söz konusu bankaların toplam varlığı, yaklaşık 700 milyar dolarlık Türkiye GSYH'sinin ise 20 katına karşılık gelmekte.2 trilyon 700 milyar dolarla Japon Mitsubishi UFJ Financial Group Çinli bankaları takip ederken, altıncı sırada 2 trilyon 610 milyar dolar ile Fransız BNP Paribas yer almakta. İngiliz HSBC bankası 2 trilyon 610 milyar dolar ile yedinci, ABD’li JP Morgan 2 trilyon 590 milyar dolarla sekizinci, Bank of America 2 trilyon 290 milyar dolarla dokuzuncu ve 1 trilyon 910 milyar dolarla Citigroup onuncu sırada. İlk 10'da yer alan bu bankaların toplam varlıkları ise 14 trilyon 710 milyar dolara denk geliyor.
ÇİN’İN "BİR YOL BİR KUŞAK PROJESİ"Nİ DESTEKLİYORLAR
Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu'nun istatistik bilgilerine göre, bu yılın temmuz ayı sonu itibarıyla Çinli bütün bankaların toplam varlıkları 254.3 trilyon yuana (37 trilyon dolar) ulaşırken, yükümlülükleri de geçen yıla göre yüzde 7,5 artarak 233,8 trilyon yuana (34 trilyon dolar) yükseldi.
Çin Devlet Döviz İdaresi'ne (SAFE) göre geçen yılın sonunda Çinli bankaların toplam dış finansal varlıkları 1 trilyon doların altında kalarak 998 milyar dolar oldu. Bankaların dış yükümlülükleri de 1 trilyon 280 milyar olarak gerçekleşti.2014’te ilk ATM’sini Çin dışında Hong Kong'da hizmete sokan ICBC, uluslararası operasyonları göz önüne alındığında dünyada 61'inci sırada yer alıyor. ICBC Çinli şirketlerin küresel açılımlarına destek verirken, öteki Çinli bankalarla Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in 2013 yılında ortaya attığı Bir Yol Bir Kuşak Projesi’ni (OBOR) de destekliyor. ICBC, Çin’in kuşak girişiminde 212 projeye yaklaşık 68 milyar dolar destek veriyor. BOC de bu projede 500’den fazla tasarıyı inceleme altında tutarken, banka son üç yılda 100 milyar dolar civarında yabancı hükümetlere borç verdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.