Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çin, 2013 yılından bu yana dünyanın en büyük altın külçeleri ve madeni para piyasası haline geldi. Halkın da tasarruflarını altına kaydırmaya başlaması bankaları harekete geçirdi. Türkiye’de olduğu gibi altına dayalı enstrümanlar, altın hesapları gibi yeni ürünlerin Çin halkına sunulması planlanıyor.
Dünya Altın Konseyi'ne göre şu an ülkede henüz altına yatırım yapmamış olanların oranı yüzde 24 civarında ve bu kesim ticari bankaların altınla büyüme planları için büyük bir önem taşıyor. Ticari bankaların Şanghay Altın Borsası'ndaki faaliyetleri 2005'ten bu yana 200 kattan fazla arttı ve geçtiğimiz yıl bu borsadaki toplam altın ticaret hacminin yüzde 82'sini oluşturdu. Ülkede 13 banka yerel para birimi ya da dolar üzerinden altın hesabı açılmasına izin veriyor. Bu bankaların kağıt üzerinde altın ticaretinin büyüklüğü geçen yıl yüzde 11 artarak 3 bin 513 ton olarak gerçekleşti.
Ekim 2020 itibarıyla 200 binden fazla ticari banka şubesi faaliyette ve bunların büyük bölümü fiziki altın satışı da gerçekleştiriyor. Bu yılın ilk üç çeyreğinde Çin'deki tüm altın külçe satışlarının yaklaşık yüzde 40'ı ticari bankalar aracılığıyla gerçekleşti. Çin'de sıradan bir yatırımcının riskten kaçtığını ve mevduat, sigorta ve altına yatırım yapmayı tercih ettiğini gösteren araştırmalar bankaları altın piyasasında büyüme planları yapmaya itiyor. Dünya Altın Konseyi'ne göre Çin'de yüzde 72 gibi yüksek bir oranda bir kitle altına yatırım yaparken, henüz altın yatırımı yapmamış yüzde 24'lük bir kesim bulunuyor. Özellikle 28-24 yaş arası riskli yatırımlardan kaçınmayı tercih edenler arasında altının popülerliğinin arttığı görülüyor. Bu nedenle bankaların altın yatırımcısını çekmek için kolları sıvadığı belirtiliyor.
Şahenk, İstinyePark'a Katarlı alıcı buldu
Dövizde yeni hafta yükselişle başladı
Asya, ABD ve Avrupa piyasaları haftaya pozitif başladı
Fed'in bilanço büyüklüğü rekor seviyeye ulaştı
Ziraat ATM’si, Hüseyin Aydın’ın Yeri… Tesadüfün böylesi!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.