BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇin’den Japonya’ya lüks alışveriş göçü----

Çin’den Japonya’ya lüks alışveriş göçü

Çin’den Japonya’ya lüks alışveriş göçü
26 Temmuz 2024 - 18:00 www.finansgundem.com

Japon Yeni’nin zayıflaması Çinli zenginler için fırsata dönüştü. Çinli zenginler ünlü markalardan ucuz lüks alışverişi için Japonya’ya akın ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu ay açıklanan bilanço verilerine göre Japonya’daki lüks markalar satışlarında beklenmedik bir artış görüyor. CNBC’nin haberine göre söz konusu yükseliş büyük ölçüde Japon Yeni’nin zayıflamasından ve Çinli turistlerin Japonya’daki satın alma işlemlerinden kaynaklanıyor.

Habere göre LVMH, Kering ve Burberry gibi lüks tüketim firmalarının satışları Çin’de zayıflarken Japonya’da yükselişe geçti. Kering’e ait Yves Saint Laurent markasının Japonya’daki satışları Çin ve Güneydoğu Asya’dan gelen turist sayısındaki güçlü artış sayesinde yılın ilk yarısında %42 arttı. Firma bilanço açıklamasında döviz kurunun pozitif etkisinden kaynaklanan fiyat farkı nedeniyle satışlardaki bu farkın görüldüğünü bildirdi.

LVMH de bu hafta Japonya’da özellikle Çinli turistler tarafından yapılan satın alımlar sayesinde satışlarında olağanüstü bir büyüme gördüklerini bildirdi.

Wind Information verilerine göre Çin Yuanı bu ay Japon Yeni karşısında yıl başından bu yana %6,9 değer kazandı ve 2000 yılından bu yana tutulan verilere göre 24 yılın en güçlü seviyesine ulaşıldı.

Japon Yeni ABD Merkez Bankası ile Japonya Merkez Bankası arasındaki faiz oranı farkının geniş kalması sebebiyle ABD Doları karşısında 38 yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Japonya Ulusal Turizm Örgütü verilerine göre Japonya’ya gelen yabancı turist sayısı yılın ilk yarısında artış gösterdi. Japonya’ya en fazla ilgi gösteren ülke ise Güney Kore oldu. Ancak Çin anakarasından gelen turistler yılın ilk yarısında %415 artarak 3.1 milyona ulaştı.

Trip.com verilerine göre son aylarda Japonya’ya giden Çinli turistlerin harcamalarında önceki üç aya göre ciddi bir artış görüldü. Seyahat platformu hem özelleştirilmiş seyahat ekibi aracılığıyla yapılan rezervasyonlarda hem de dünya çapındaki lüks markalarla ortak olan küresel alışveriş hizmetlerinde %60’tan fazla büyüme bildirdi.

Weibo ve Xiao Hong Shu gibi Çin sosyal medya sitelerindeki kullanıcılar, Japonya'da nerede lüks alışveriş yapılacağına dair ipuçları paylaşıyor. Çinli kullanıcılar Japonya’da alışveriş yapmak için para biriktirmeyi tavsiye ediyor.

Danışmanlık firması Oliver Wyman tarafından yapılan bir araştırmaya göre, varlıklı Çinli hanelerin Japonya'yı ziyaret etmeye olan ilgisi, geçen yılın eylül ayında yapılan bir ankete kıyasla mayıs ayında yüzde 5 puan arttı. Gelir segmenti, anakara Çin'de ayda en az 30.000 yuan (4.140 dolar veya yılda yaklaşık 50.000 dolar) kazanan aileleri kapsıyor.

Oliver Wyman araştırması, çeşitli lüks ürünlerde Japonya'daki fiyatların anakara Çin'e göre %10 ila %30 daha ucuz olduğunu da belirtiyor.

Üstelik fiyatlar Hong Kong ile karşılaştırıldığında çok daha yüksek. Örneğin Oliver Wyman araştırmasına göre Louis Vuitton marka bir çanta anakara Çin’de 16.700 yuana satılıyor. Aynı çantaya Hong Kong’da ulaşmaya çalışan bir kişi %3 daha az ödüyor. Japonya’da ise yine bire bir aynı çantanın fiyatı %19 daha uygun.

Araştırmada Malezya’nın %10 Fransa’nınsa %27 daha uygun fiyatlar sağladığı da eklendi.

Zenginlere konut krizi işlemiyorZenginlere konut krizi işlemiyor

 

Prens Harry: Eşimi İngiltere'ye geri getirmeyeceğim!Prens Harry: Eşimi İngiltere'ye geri getirmeyeceğim!

 

Avrupa'da Çinli elektrikli araç alarmı: Türkiye de listede!Avrupa'da Çinli elektrikli araç alarmı: Türkiye de listede!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)