Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin USS Hopperadlı güdümlü füze destroyerinin 17 Ocak'ta söz konusu bölgedeki Huangyen Adası'ndan 12 deniz mili açıktaki karasularına izinsiz girdiğini iddia ederek Washingtonyönetimini Çin'in egemenliğini ihlal etmekle suçladı.
Söz konusu geminin, Çin'in egemenliğine ve güvenlik çıkarlarına zarar verdiğini ve bölgede faaliyet gösteren Çin'e ait gemi ve personellerin hayatlarını tehlikeye attığını belirten Sözcü, ordu güçlerinin bunun üzerine söz konusu savaş gemisine uzaklaşması ihtarında bulunduğunu kaydetti.
Sözcü Lu, Pekin yönetiminin, Washington'ın bu eyleminden oldukça rahatsız olduğunun altını çizerek, ülkenin bu noktada gerekli önlemleri alacağına dikkati çekti.
"Çin, her ülkenin uluslararası kanunlara göre Güney Çin Denizi'nde seyrüsefer serbestisi kapsamında hareket etmesine saygı duyuyor. Ancak her hangi bir ülkenin seyrüsefer serbestisi adı altında Çin’in egemenlik ve güvenlik çıkarlarına zarar vermesine karşı çıkıyor." ifadelerini kullanan Lu, ABD'ye provokatif eylemlerden uzak durması, yaptığı hataları düzeltmesi, iki ülke ilişkileri ile bölgenin barış ve istikrarına zarar vermekten kaçınması çağrısında bulundu.
"Sorun çıkarmayın”
Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vu Çien ise ABD'yi Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki ada ve kayalıklarına yakın sulara sürekli savaş gemisi göndermek, bu şekilde hem iki ülke gemi ve personelinin güvenliğine hem de Çin’in egemenlik ve güvenlik çıkarlarına zarar vermekle suçladı.
ABD'yi Çin'in egemenliğine ve bölge ülkelerinin çabalarına saygı duymaya çağıran Vu, Washington yönetimine sorun çıkarmaması ve gelişmekte olan iki ülke askeri ilişkilerine aksi yönde hareket etmemesi uyarısında bulundu.
Dünyanın en önemli deniz güzergahlarından olan ve zengin hidrokarbon rezervleri bulunduğu belirtilen Güney Çin Denizi üzerinde Çin başta olmak üzere Filipinler,Vietnam, Malezya, Brunei ve Tayvan hak iddia ediyor. Çin, 1947'de yayımladığı 9 kesik çizgili haritayla Güney Çin Denizi'nde bölgenin yaklaşık yüzde 80'i üzerinde hak iddiasında bulunuyor.
ABD nin sonu yavaş yavas yaklaşmakta.ilk önce finans tarafı çökecek daha sonra ise savaşlar ile bitecek.
Çin devleti artik gelişmiş bir ülkedir. Artık gelişmiş ülkelerin dediğini yapmak zorunda değil. Amerika gibi zor büyüyen ülkelerin tahvil alımlarını azaltmaya başlamış, çok normal dir. Amerika artık durgunluğa giriyor. Sırf bu yüzden piyasaları allak bullak Edip kendine çıkar sağlamaya çalışıyor sanırım. Bu saatten sonra gelişen ülkeler on plana çıkacak gibi. Hakkımızda hayırlısı diyelim. Dost ülkeler ile birlikte lik önem arz ediyor. Özellikle gelecekte Rusya, Çin ve Türkiye nin çok önemli gelişme ler sağlayacağını ve kuvvetleri ni artiracaklarini söylüyor bazı uzmanlar
SÖZ DEGİL KODUNMU OTURTACAKSIN.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.