<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de yerel yönetim borçları kabarıyor----

Çin'de yerel yönetim borçları kabarıyor

Çin'de yerel yönetim borçları kabarıyor
14 Kasım 2013 - 07:19 www.finansingundemi.com

Çin'in yerel hükümetlerinin 1.6 trilyon doları bulan borçları, ülkede faiz serbestisi önündeki en büyük engel olarak öne çıkıyor

BNP Paribas SA ve Capital Economics Ltd., Çin'in yerel hükümetlerinin 1.6 trilyon dolarlık banka borçlarını, dünyanın en büyük 2. ekonomisinde faizlerin serbest bırakılmasının önündeki en büyük engel olarak görüyor.
Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu'nun verilerine göre, belediye yetkililerinin finansal birimlerinin bankalara borcu 2013 ortası itibariyle 9.7 trilyon yuanı (1.6 trilyon dolar) buluyor. Bu rakam, toplam kredilerin yüzde 14'ünü oluşturuyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 5 Kasım'da bu kuruluşların çoğunun zayıf kredi profillerine sahip olduğunu belirterek, Haziran'da incelediği 388 şirketin yalnızca yüzde 53'ünün, refinansman yapmadan tahmini borç ödemeleri ve faizlerini karşılayacak parası olduğunu söyledi.
Faizler hızlı bir şekilde serbestleşir ve yükselirse, bunun, maliyetin çok hızlı yükselecek olmasından ötürü, hükümetin borçları ertelemesini zorlaştıracağına dikkat çeken BNP Paribas Investment Partners'ın kıdemli stratejistlerinden Chi Lo, "Bu nedenle önümüzdeki 1-2 yıl içinde faizlerin tamamen serbestleştirileceğini sanmıyorum" dedi.
Çin, temerrütleri artıracak faiz sıçramasına neden olmadan piyasaya borçlanma maliyetlerinde daha fazla söz hakkı vermenin yollarını arıyor. Yıllardır devam eden devlet güdümlü krediler ve faiz kontrolleri 1990'ların sonunda bankacılık krizine neden oldu ve Pekin hükümeti 10 yıl boyunca kurtarmalar için 650 milyar dolar harcadı. Ülkenin en büyük 4 bankasındaki kötü krediler 3. çeyrek itibariyle 2010'dan bu yana en büyük sıçramasını yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)