<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’de moda olan Türk markası----

Çin’de moda olan Türk markası

Çin’de moda olan Türk markası
04 Ocak 2022 - 09:14 www.finansingundemi.com

Soykırımcı Çin yönetimi Uygur Türklerine zulmederken halkın Türk markalarına olan ilgisi her geçen gün artıyor

Son dönemde öne çıkan Türk markalarından biri olan Manu da son yıllarda Efes, Paşabahçe, Pınar gibi farklı alanlarda Çin pazarına girip belli başarılar yakalayan şirketlerden biri oldu. Manu, İngilizce “manufacture” yani üretim teriminden geliyor.

İkonik küçük okları, sürekli değişen şekilleri ve mükemmel işçiliği ile popüler oldu. Marka Temmuz 2020’de Çin'deki ilk resmi amiral gemisi mağazasını, ülkenin en büyük ve prestijli online alışveriş platformlarından JD.com'da açtı. Bu, markanın Çin'deki tek mağazası.

MANU, sosyal medya fenomenlerinin sürüklediği “IT çanta” kategorisinde gözde markalardan biri haline geldi. Kalitesi, Chanel, Hermes ve Fendi gibi markalarla kıyaslanıyor.

LÜKSE İLGİ ARTIYOR

İlkel yöntemlerle Uygur Türklerine yönelik soykırıma devam eden ve korona virüsü tüm dünyaya yayarak ekonomileri alt üst eden Çin’de lüks çılgınlığı yaşanıyor.

Ayrıca Çin, küresel lüks mal pazarının üçte birinden fazlasını oluşturuyor ve daha fazla hane üst orta sınıf gelir elde ettikçe bu payın artması bekleniyor.

Pandemi sırasında perakende harcamaları durgun olsa da, birçok Çinli tatil gibi deneyimlere alternatif olarak lüks alışverişe yöneldi.

Euromonitor’e göre Çin'in küresel lüks mal pazarındaki payı 2020'de yaklaşık yüzde 32'ydi; önümüzdeki beş yıl içinde Asya-Pasifik'teki satışların üçte birinden fazlasını oluştururken, dünyanın en büyüğü olmak için de ABD'yi geride bırakmaya hazırlanıyor.

Bir pazar ve tüketici veri platformu olan Statista'ya göre, Çin'in kişisel lüks mal pazarının –hizmetler ve deneyimler hariç– toplam değeri 2019'da 44 milyar Euro (50.9 milyar ABD Doları) olarak belirlendi.

Financial Times'ın Ekim ayında bildirdiğine göre, Çinli turistler yurtdışındayken de yüksek kaliteli ürünler için büyük harcamalar yapıyor; öyle ki 2019'daki tüm küresel lüks satışların yüzde 17 ila 20'sini oluşturdular.

Çin'de eski polisten Uygur Türkü itirafı

 

Çin Uygurlara zorla doğum kontrol yöntemleri uygulatıyor

 

ABD'den Çin'e soykırım suçlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)