<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin, Rusya'nın ticaret kapısı oldu----

Çin, Rusya'nın ticaret kapısı oldu

Çin, Rusya'nın ticaret kapısı oldu
31 Ağustos 2022 - 09:50 www.finansingundemi.com

Yaptırımlarla yeniden şekillenen Rusya pazarında Alman ve Güney Kore mallarının yerini artık Çin alıyor. Çin'den otomobil, televizyon ve akıllı telefon ithalatı arttı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle birçok ülkenin uyguladığı yaptırımların ardından Almanya ve Güney Kore'den yapılan ithalatın yerini Çin alıyor.

Moskova'da dolar ve euro alımlarının zorlaşması nedeniyle Rus varlık fonu Çin, Hindistan, Türkiye gibi ülkelere yatırım yaparak kuralları yeniden yazıyor. Ukrayna ile devam eden savaş, ülkeyi Asya pazarına yönlendirdi. Avtostat’ın verilerine göre, geçen çeyrekte Rusya, otomobillerin yüzde 81'ini Çin'den ithal etti. İlk çeyrekte bu oran yüzde 28'di.

Bloomberght'te yer alan habere göre, Rusya Merkez Bankası geçen hafta yaptığı açıklamada otomotivde şubattan beri görünümün ilk kez pozitife döndüğünü, pazarın Avrupalı üreticilerden Asya'ya kaydığını belirtti.

Apple ve Samsung'un sevkiyatlarını askıya almasıyla akıllı telefon pazarında da gelişmeler Çin'in lehine döndü. Xiaomi, Samsung'u tahtından ederek 2. çeyrekte en fazla satan akıllı telefon markası oldu. İlk 5'e giren markaların 3'ünü Çinli markalar oluşturdu.

Japonya ve Güney Kore'nin sevkiyatları durdurmasıyla Çin markalı televizyonlara olan talep de ikiye katladı.

Pekin'e yapılan ticaret, savaş öncesi dönemin de üzerine çıktı. Rusya'nın Çin'den yaptığı ithalat geçen ay yıllık bazda yüzde 20'den fazla artışla 6,7 milyar dolara yükseldi.

Merkezi Moskova'da bulunan Center for Strategic Research'te Analist olan Boris Kopeikin birçok Çinli şirketin yaptırımlara takılmadan Rusya'ya ticaret yapma konusunda çalışmalar yaptığını belirterek "Ticaret hızlanıyor ve yıl sonunda Çin malına olan talebin daha da arttığını göreceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Belousov: Rusya'da enflasyon yüzde 12-13 aralığında olacak

 

İddia: AB Rusya ile vize anlaşmasını askıya alabilir

 

AB petrol ithalatında Rusya'dan kurtulmak istiyor

 

Dell, Rusya pazarından tamamen çekildiğini duyurdu

 

Ukrayna işgali Rusya'ya yaradı, AB'ye ihracatı yüzde 68 arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)