Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
AB, ABD, İngiltere ve Kanada'nın Uygurlara yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle Çin’e yaptırım kararı almasının ardından Pekin'den açıklama geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD, Britanya, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın oluşturduğu istihbarat ittifakı Beş Göz (Five Eyes) ülkelerine içişlerine karışmama çağrısı yaptı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Beş Göz uluslarının artık 21. yüzyıla girmeleri gerektiğini ve Pekin'i Çing Hanedanı zamanındaymış gibi görmeyi bırakmalarını söyledi:
"Çin artık 120 yıl önceki Çin değil. Çinliler öfkeli değil, ancak öfkelenirlerse başa çıkmanız zor olacak."
Chunying ayrıca, beş ülkeden oluşan grubun '1900'de Kuzey Çin'i işgal eden ve yağmalayan çok uluslu askeri koalisyon Sekiz Devlet İttifakı'nı anımsattığını' belirtti.
Sözcü, Beş Göz ülkelerinin Çin'e insan hakları ihlalleri iddiasında bulunmasının meşruiyetini de sorgulayarak, “Birleşmiş Milletler'in 190'dan fazla üye ülkesi var. Beş Göz İttifakı gibi birkaç müttefik, uluslararası toplumu temsil edemez. Dünya haritasına bakın, Çin'in tüm dünyada dostları olduğunu göreceksiniz. Ne için endişelenmeliyiz?" dedi.
AB, ABD, İNGİLTERE VE KANADA UYGURLARA YÖNELİK İNSAN HAKLARI NEDENİYLE ÇİN'E YAPTIRIM KARARI ALMIŞTI
AB, ABD, İngiltere ve Kanada, Uygurlara yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle dün, 4 Çinli yetkili ve bir kuruluş için yaptırım kararları almıştı.
ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde insan hakları ihlalleriyle ilişkili olduğu için yaptırım listesine alınan kişilerin, Komünist Partisi Sincan Üretim ve İnşaat Birimi Komite Sekreteri Wang Junzheng ve Sincan Kamu Güvenliği Bürosu Direktörü Chen Mingguo olduğu ifade edilmişti. Açıklamada ayrıca Çinli yetkililerin ihlalleri devam ettikçe bunun sonuçlarıyla karşı karşıya kalacakları belirtilmişti.
Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne ve Yeni Zelandalı mevkidaşı Nanaia Mahuta da Çinli üst düzey yetkililere yaptırım kararıyla ilgili yaptıkları ortak yazılı açıklamada, ABD, Kanada, İngiltere ve AB'nin derin endişelerini paylaştıklarını açıklamışlardı.
Beş Göz İttifakı, geçen sene mayıs ayında da koronavirüs pandemisiyle ilgili Çin'i suçlayan bir rapor hazırlamıştı.
ABD ve İngiltere'den Çin'e 'Uygur' yaptırımı
Avrupa Birliği'nden Çin'e 'Uygur' yaptırımı
ÇİN ARTIK EMPERYALİST DEVLETLERCE SÖMÜRÜLECEK DEVLET KONUMUNDA DEĞİL
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.