BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin MB hedefli zorunlu karşılık oranı indirimine gidecek mi----

Çin MB hedefli zorunlu karşılık oranı indirimine gidecek mi

Çin MB hedefli zorunlu karşılık oranı indirimine gidecek mi
27 Ağustos 2021 - 08:36 www.finansgundem.com

Nomura, Çin Merkez Bankası'nın büyümede yavaşlama riskindeki artış karşısında yakın zamanda hedefli zorunlu karşılık oranı indirimine başvurmasını beklediklerini bildirdi

Japonya'nın en büyük ve dünyanın önde gelen aracı kurumlarından Nomura, Çin Merkez Bankası'nın kırsal alanlara finansal desteğin artırılması için diğer bakanlar ile toplantı yamasını ve zorunlu karşılık oranı indiriminin gündeme gelmesini değerlendirdi. Nomura, bir zorunlu karşılık indirimi yapılsa da bunun büyümede aşağı yönlü trendi tersine çevirmek için yeterli olabileceğine inanmadıklarını da vurguladı.

Nomura, Çin'in büyümede daha fazla ters rüzgar ile karşı karşıya kalması halinde bir faiz indiriminin de gündeme gelebileceğini düşündüklerini ifade etti.

Shanghay merkezli Hwabao Trust da, ekonomide kayda değer yavaşmaya dair işaretlerin gelmekte olduğunu belirterek, politika yapıcıların makro ekonomik politikada ince ayar yapmasını beklediklerini ifade etti.

Hwabao Trust, "Büyümenin düşmeye devam etmesi halinde hükümet genişlemesi tedbirler alabilir" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)