BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin malı üretim kusurlu çıktı Hollanda maskeleri geri topluyor----

Çin malı üretim kusurlu çıktı Hollanda maskeleri geri topluyor

Çin malı üretim kusurlu çıktı Hollanda maskeleri geri topluyor
29 Mart 2020 - 19:52 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınında maske önemli bir ihtiyaç. Çin'den ithal edilen maskelerse standartları karşılamıyor. Bu sebeple Hollanda, Çin'den maske ithalatını durdurduğunu açıkladı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Çin’in Hubei eyaletinde başlayıp dünyayı etkisi altına alan yeni korona virüs şu ana kadar 600 binden fazla insana bulaştı. Virüsün üssü haline gelen Avrupa’da şimdilerde sağlık ekipmanları sorunu başlamış durumda.

Çin malı ekipmanların kusurlu olduğu nedeniyle ülkeler artık malzemeleri geri çağırmaya başladı. Hollanda hükümeti, Çin’in ürettiği maskelerin kusurlu olduğunu açıkladı. Çin’den ithal edilen milyonlarca maske geri Hollanda Hükümeti tarafından toplanmaya başlandı.

Hollanda yetkilileri sadece 21 Mart’ta Çin’den 1.3 milyon adet maske aldıklarını açıklamıştı. Hollanda Sağlık Bakanlığı yetkilileri, “İnceleme sonrasında, bu sevkıyatın kalitesinin gerekli standartları karşılamadığına dair bir bulgu aldık. İkinci bir test daha yapıldı ve yüz maskelerinin gerekli kalite standartlarını karşılamadığını da kanıtladık. Artık bu gönderinin tamamının durdurulmasına karar verdik” açıklamasında bulundu.

Hollanda şimdiye kadar yeni korona virüs ile ilgili 771 ölüm yaşadı. Şu anda ülkedeki vaka sayısı 10.866.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)