Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Çin’in ekonomik aktivitesi ağustos ayında iyileşme göstermeye devam ederken hizmet sektöründen gelen veriler sektörün 2018 yılından bu yana en iyi seviyelerinde olduğunu gösterdi. Üretim faaliyetlerindeki büyümedeyse küçük oranda düşüş yaşandı.
Pazartesi günü Çin’in Ulusal İstatistik Bürosu’nun yaptığı açıklamaya göre, imalat dışı sektörler, haziran ayındaki 54,2’lik seviyeden 55,2 seviyesine yükseldi. Satın alma müdürlerinin bir ay önce yaptığı tahminlerse 51,1 seviyesindeydi. Açıklanan veriler, bir ay öncesine göre koşulların düzeldiğini gösterdi.
Çin ekonomisi, birinci çeyrekte yaşadığı düşüşten geri dönmeye başladı. Bunda hükümetin yaptığı yatırımların talebi artırması ve deniz aşırı ülkelerden bazılarının ekonomilerinin yeniden açılmasıyla, ihracatın canlanmasının da etkisi oldu. Korona virüs pandemisinden en çok zarar gören sektörlerden biri olan hizmet sektörü, hükümet virüsü kontrol altında tutmak için aldığı önlemleri yavaş yavaş kaldırırken hızlanma gösterdi. Örneğin sinemalar yeniden açıldı.
Bank of Communication’ın ekonomistlerinden Liu Xuezhi, “hem üretim hem de hizmet sektörlerinin, küçük bir hızlanma ihtimaliyle birlikte istikrarlı bir konum kazanacağını” söyledi. “Politika belirleyicilerin yılın geri kalanında büyük ekonomik teşvik paketleri açıklamayacakları neredeyse kesin ve bunu yapmamalılar da. Bunun yerine mevcut politikaları uygulamaya koymalılar” dedi.
Zayıf talep
Üretim mallarına talep artıyor olsa da, şirketler halen zayıf talepten muzdarip.
China Logistics Information Center’ın internet sitesinde yapılan açıklamada “talepteki iyileşme, üretimdeki iyileşmeden daha yavaş ve bu da ekonomik iyileşme üzerinde yavaşlatıcı bir etki yaratıyor” dendi. “En büyük zorluk, şirketlerin yarısından fazlası halen piyasa talebi sağlayamadı”, bu da üretimin genişlemesinin önünde bir engel olarak duruyor.
Bloomberg ekonomistlerinden Chang Shu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “ileriye baktığımızda, ekonomik iyileşmenin devam edeceğini ve ulusal talepteki artışta görülen kademeli düzelmeyle ve deniz aşırı ekonomilerin açılmasıyla birlikte olumlu etkileneceğini görüyoruz” dedi.
Çin ekonomisinde ağustos ayında hızlanan bir iyileşmeye dair erken sinyaller vardı. Bunlar, güçlü bir endüstri sektöründen, hisse piyasasından, olumlu güvenden ve ev ile araba satışlarından kaynaklanıyordu.
NBS ekonomisti Zhao Qinghe, yine de küçük şirketler, yetersiz talep ve sermaye eksikliği gibi sebeplerle, “hala üretim ve operasyonda bazı güçlüklerle karşı karşıya” dedi.
Teknolojide dünya lideri Çin mi olacak?
Moody's: Pandemi perakendeyi dönüşümünü hızlandırmaya zorluyor
Çin: ABD uluslararası hukuku ihlal ediyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.