Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, uluslararası kahve zinciri Starbucks'ın sahibi ve eski Üst Yöneticisi Howard Schultz'dan, ülkesinin ABD ile ilişkilerinin geliştirilmesi için desteğini istedi.
Çin resmi haber ajansı Xinhua'da yer alan habere göre, Devlet Başkanı Şi, Shultz'un kendisine yazdığı bir mektuba yanıt verdi.
Şi, mektubunda, Çin'in "her yönden ortalama refaha sahip bir toplum yaratmak hedefiyle uzun vadeli ve kararlı adımlar attığını" belirterek, bunun Starbucks ve diğer Amerikan şirketleri için yatırıma elverişli ortam sağladığını vurguladı.
Şi, Shultz ve şirketinin Çin ile ABD arasında ticari ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi ve ülkeler arasında iyi ilişkilerin tesis edilmesi için çalışacağını umduğunu kaydetti.
Çin Devlet Başkanı'nın Shultz'a mektubunun, Pekin yönetiminin seçilmiş Başkan Joe Biden'ın göreve başlamasının arifesinde, son dönemde gerilimlerin yaşandığı ABD ile ilişkilerin onarılması için iş dünyası figürlerinin desteğini istediği bir girişimin parçası olup olmadığı bilinmiyor.
Çin ile ABD ilişkileri, Başkan Donald Trump döneminde, gümrük tarifelerinin karşılıklı yükseltilmesiyle tetiklenen ticaret savaşı ve Washington yönetiminin Çin şirketlerine getirdiği yaptırımlar nedeniyle bozulmuştu.
Ticaret savaşı 245 bin istihdam kaybına yol açtı
ABD-Çin İş Konseyinin (USCBC), Oxford Economics ile hazırladığı rapora göre, iki ülke arasındaki ticaret savaşı 245 bin kişinin işine mal oldu.
Raporda, ticaret savaşının tırmanması halinde ABD ekonomisinde GSYH'nin gelecek 5 yıl içinde 1,6 trilyon dolar azalabileceği, 2022'de 732 bin ve 2025'te 320 bin kişilik iş kaybının yaşanabileceği belirtildi.
Cep telefonu üreticisi Xiaomi, "ordu bağlantılı şirketler" listesine alındı
ABD Savunma Bakanlığı, dün yayımladığı açıklamada, aralarında Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi ve uçak üreticisi Çin Ticari Uçak Şirketini (Comac) "ordu bağlantılı şirketler" listesine aldı. Söz konusu tanımlama, ABD vatandaşlarının söz konusu şirketlere yatırım yapmasını engelliyor.
Daha önce New York Borsası, söz konusu tanımlama nedeniyle China Telecom, China Mobile ve China Unicom Hong Kong şirketlerinin hisselerini 11 Ocak'tan itibaren liste dışı bırakmıştı.
Öte yandan Ticaret Bakanlığı, ABD'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketini (CNOOC) "kara listeye" aldı. Söz konusu tanımlama ABD'li şirketlerin söz konusu şirketlere hükümetin onayı olmadan ihracat yapmasını ve teknoloji transfer etmesini yasaklıyor.
ABD, Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketini kara listeye aldı
Çin ile ticaret savaşı 245 bin Amerikalıyı işinden etti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.