<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin: Devasa güce ulaşmamıza 30 yıl var----

Çin: Devasa güce ulaşmamıza 30 yıl var

Çin: Devasa güce ulaşmamıza 30 yıl var
07 Mart 2021 - 22:05 www.finansingundemi.com

Çin'de eski Sanayi Bakanı Miao Wei, ülkenin dev bir üretici güce dönüşmesi için 30 yıla ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı görevini geçen sene bırakan Miao Wei, Çin Halkı Siyasi Danışma Konferansı'nın (CPPCC) delegelerine yaptığı konuşmada Amerikan yüksek teknoloji ürünlerine Çin üretiminin bağlı olmasının "stratejik bir zayıflık" doğurduğunun altını çizdi.

Hükümetin en üst düzey danışma organı olan CPPCC üyesi eski bakan, temel teknolojilerin başkalarının elinde olmasının bir zafiyet olduğunu belirtti. Çin'in imalat endüstrisinin son yıllarda büyük bir gelişim gösterdiğinin altını çizen Miao, "Ancak 'büyük ama güçlü değil' ve 'kapsamlı ama iyi değil' olma durumu temelden değişmedi" dedi.

Euronews'in haberine göre, Çin ekonomisinde üretim çıktısının payı 2020'de GSYİH'nin dörtte birinden biraz fazlasını oluşturdu. Bu pay 2012'den beri en düşük seviye olarak dikkat çekiyor.

Bu duruma konuşmasında dikkat çeken eski bakan, "Üretim çıktısının GSYİH'ye oranı çok erken ve çok hızlı bir şekilde düşüyor, bu ekonomik büyümeye ağırlık vermeyi gerektiriyor, istihdamı etkiliyor ve aynı zamanda endüstrilerimizde güvenlik boşlukları yaratıyor. Ekonomimizin risklere karşı koyma yeteneğini ve küresel rekabet gücünü azaltıyor" açıklamasında bulundu.

"Sorun, pazar odaklı yetersiz reformlar"

Miao, Çin imalatının yüksek kaliteli gelişimini kısıtlayan birçok sorun olduğunu, ancak en temel sorununun "pazar odaklı yetersiz reformlar" olduğunu ifade etti.

"Stratejik kararlılığımızı sürdürmeli, net olmalı ve boşlukları ve eksiklikleri derinlemesine anlamalıyız" diyen eski bakan, "yüksek teknolojideki yetenek eksikliğinin" sektörün gelişimini önemli ölçüde kısıtladığını da ekledi.

Çin'de emeklilik yaşı yükseliyor

 

Çin: Tayvan konusunda tavize yer yok

 

Çin'in ihracatı pandemiye rağmen yüzde 155 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)