Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Karar, dev pandaların vahşi yaşamdaki sayılarının 1.800 'e ulaşmasının ardından alındı.
Uzmanlar, Çin'in uzun vadeli koruma çabaları kapsamında dev pandaların neslini tükenmekten kurtardığını ifade ediyor. Bu çabalar kapsamında dev pandaların yaşam alanlarının genişletilmesi de dahildi.
Çin, pandaları ulusal zenginliklerinden biri olarak değerlendiriyor. Ama ülke, 'diplomatik araç' olarak bazı pandaları da bir süreliğine farklı ülkelere göndermişti.
Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Doğa ve Ekoloji Koruma Kurumu Başkanı Cui Shuhong, pandalarla ilgili son gelişmenin iyileştirilen yaşam koşulları ve Çin'in pandaların yaşam alanlarının entegrasyonun sağlanması için yürüttüğü çabaların sonucu olduğunu söyledi.
Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN), pandaları 2016 yılında nesilleri tükenmekte olan hayvanlar listesinden çıkarmış, ama 'hala korunaksız' olan hayvanlar listesine eklemişti.
Çinli yetkililer 2016'da alınan bu kararın 'koruma çabalarının esnetildiği anlamına geleceği' kaygısı nedeniyle karşı çıkmıştı.
Çin Çevre Bakanlığı'nın açıklamasıyla ilk defa pandaların sınıflandırılmasında değişikliğe gidilmiş oldu.
Dev pandalar Çin'de sosyal medyanın da gündemindeydi. Çok sayıda kişi, dev pandalarla ilgili alınan koruma kararlarının sonuç verdiğini ve çabaların karşılıksız kalmadığının kanıtlandığını yazdı.
Weibo'daki bir kullanıcı, "Bu yıllar süren yoğun çalışmaların sonucudur. Doğayı koruyanlara tebrikler" mesajı paylaştı.
Uzmanlar başarının en büyük nedeninin bambu ormanlarının yeniden yaratılıp pandaların yerleştirilmesi olduğunu söylüyor. Bambu, pandaların en çok tükettiği besin, bambu bulamadıkları takdirde pandalar açlık riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.
Çin'de ayrıca hayvanat bahçeleri de nesli tükenmekte olan hayvanların yerleştirildiği korunaklı alanları genişletti.
Çin, Afganistan'daki vatandaşlarını uçakla tahliye etti
Çin'de yeni kripto para düzenlemesi: Binance yasaklandı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.