Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çin Bilimler Akademisi, endeks tarafından takip edilen 82 seçilmiş yayında en fazla araştırmayı yayımlayan üretici seçildi.
Akademinin 1805,22’lik araştırma payına sahip olduğu görüldü. Bu pay, bir kurumun söz konusu 82 dergide yayımlanan araştırmalara koyduğu katkıyı hesaplamak için kullanılıyor. Makalede imzası bulunan ilişkili yazarların tüm yazarlara oranına göre hesaplanıyor.
Çin Bilimler Akademisi’nin yürüttüğü çalışmaların ağırlığını kimya araştırmaları oluşturdu. Kimyanın ardından fizik bilimleri, çevre bilimleri ve yaşam bilimleri geldi.
Akademi, elde ettiği payla listede ikinci sırada yer alan Harvard Üniversitesi’ni ikiye katladı. Harvard Üniversitesi’nin payı ise 925,15 olarak hesaplandı.
Harvardlı araştırmacıların yürüttüğü araştırmaların ise büyük çoğunluğu, yaşam bilimleriyle ilgiliydi. Yaşam bilimleri; biyoloji, tıp, veterinerlik, diş hekimliği ve eczacılık vb. bilim dallarını kapsıyor. Harvardlı araştırmacılar, ikinci olarak fizik çalışmalarına ve sonra da kimya çalışmalarına odaklandı.
Üçüncü sırada yer alan Max Planck Topluluğu da 764, 83’lük paya sahip oldu. Max Planck araştırmacıları, uzay bilimlerini de içeren fizik çalışmalarına daha fazla odaklandı. Fizik çalışmalarını sırasıyla yaşam bilimleri, kimya ve çevre bilimleri izledi.
Endeksteki en verimli kurumlar; Çin, ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere'den araştırma kurumları oldu. 2020 Nature Endeksi adı verilen liste, 1 Ocak 2019 ve 31 Aralık 2019 tarihleri arasındaki verilerin baz alınmasıyla hazırlandı.
Listede ilk 10’da yer alan araştırma kurumları şöyle sıralandı:
Çin Bilimler Akademisi, Çin
Harvard Üniversitesi, ABD
Max Planck Topluluğu, Almanya
Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS), Fransa
Stanford Üniversitesi, ABD
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), ABD
Helmholtz Alman Araştırma Merkezleri Birliği, Almanya
Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (USTC), Çin
Oxford Üniversitesi, Birleşik Krallık
Pekin Üniversitesi (PKU), Çin
500 kurumun yer aldığı listenin son sırasında İtalya’daki Floransa Üniversitesi yer alırken, Türkiye’den hiçbir kurum listeye giremedi. Hazırlanan tam liste, Nature Endeksi'nin internet sitesinde paylaşıldı.
Ülke bazlı sıralamada ABD önde
Öte yandan ülke bazlı bir diğer sıralamada ABD birinci, Çin ikinci, Almanya ise üçüncü oldu. Independent Türkçe'de yer alan habere göre, "Yüksek performanslı doğa bilimleri araştırma merkezlerine sahip 10 ülke" diye nitelenen listede ABD'nin payının Çin'in neredeyse iki katı olduğu ortaya çıktı.
İlk 10'a giren ülkeler ve payları şöyle sıralandı:
ABD (20152,48)
Çin (13566,11)
Almanya (4545,7)
Birleşik Krallık (3773,66)
Japonya (3024,32)
Fransa (2238,55)
Kanada (1602,09)
İsviçre (1487,88)
Güney Kore (1349,94)
Avustralya (1254,34)
Türkiye'nin 39. olduğu listede 50 ülke sıralandı. Son sırada ise Slovakya yer aldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.