Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD'nin Ukrayna'da savaş çabalarına yardım eden denizaşırı finans şirketlerine ikincil yaptırımlara izin vermesinin ardından, Çin’deki bazı bankalar Rusya’dan gelen yuan ödemelerini müşterilerine iade etmeye başladı.
Özellikle, Ping An Bank ve Bank of Ningbo gibi bankalar yuan kabul etmeyi durdurdu. Ayrıca DBS Bank, Great Wall West China Bank, China Zheshang Bank ve diğer birkaç banka da benzer kısıtlamalar getirdi. Rus İzvestia gazetesinin “Pervaya Gruppa” şirketi Başkanı Aleksey Poroshin’in açıklamalarına dayanarak yayınladığı haberine göre, Çinli finans kuruluşları, ABD’nin ikincil yaptırımlarının tehdidi nedeniyle gereksinimleri sıkılaştırıyor.
Daha önce, Çin Finans kuruluşlarının Rusya’dan gelen dolarları kabul etmeyi bıraktığı bildirilmişti.
Gazetemru'da yer alan habere göre ayrıca, BAE, Çin ve Türkiye bankalarının ikincil yaptırımlardan çekinerek “Rus izi” taşıyan şirketler için transferleri kısıtlamaya başladıkları bildirilmişti. Bunun yanı sıra, Rus ithalatçılar için ana Çin bankası olan Zhejiang Chouzhou Ticari Bankası da Rusya ile tüm hesaplaşmaları durdurdu.
Ocak ayının ortasından itibaren, “Izvestiya”nın bir başka kaynağına göre, Rusya’dan yapılan yuan cinsinden ödemeler gerçekten de Ping An Bank ve Bank of Ningbo tarafından geri gönderilmeye başlandı. Rus bir bankadan gelen kaynağın sözlerine göre, durum hâlâ düzelmedi. Finans kuruluşu, söz konusu oyuncular dışında, Çin ile (sadece yuan cinsinden) ödemeler yapmaya devam ediyor. Bu işlemler için uluslararası SWIFT sistemi ve Rus muadili SPFS kullanılıyor, diye ekledi kaynak.
“Rikov-Trust” Yatırım Şirketi’nin analitik departman başkanı Oleg Abelev, bazı Çin kredi kuruluşlarının müşterilerine Rusya ile yuan cinsinden işlem yapmayı geçici olarak durdurduklarını bildirdiklerini belirtti.
İş dünyası derneği Opora Rossii, işadamlarının yuan ödemelerinin gerçekten de geri döndüğünü doğruladı. Aynı zamanda, çoğu işadamının esas olarak CIPS (SWIFT’in Çin’deki benzeri) üzerinden çalıştığını da eklediler.
WSJ’den, Türk şirketleri için Rusya analizi
Rusya'da kredi başvurularının çoğu reddediliyor
AB, Rus tahılına gümrük vergisi uygulayacak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.