Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çin'in bankacılık sektöründeki toplam aktifler, ekonomideki göreli yavaşlamaya rağmen yüzde 8.7 artarak 252 trilyon yuana (yaklaşık 39.9 trilyon dolar) ulaştı.
Çin Uluslararası Radyosu’ndaki habere göre istikrarlı bir büyüme gösteren Çin bankacılık sektörünün önde gelen yerli oyuncuları, global finansal sisteminde daha fazla yer almaya başladılar. Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu'na (CBRC) göre, 2017 yılı sonunda Çin'in bankacılık sektörünün toplam aktifleri bir önceki yıla göre yüzde 8.7 artarak 252 trilyon yuan'a (yaklaşık 39.9 trilyon dolar) ulaştı. Veriler, beş yıl öncesine göre sektörün aktif ölçeğinin yüzde 88.6'lık bir büyüme kaydettiğini gösteriyor. Geçen yılın sonuna kadar, sektördeki kurum sayısı da 4.549’e ulaştı.
Bankacılık sektörü, Çin'in finansal sisteminin ana direğini oluşturuyor. Çin hükumeti, ülkenin karşı karşıya olduğu üç önemli sorun alanından biri olan büyük finansal riskleri ortadan kaldırmak için son yıllarda sektör üzerindeki regülasyonları sıkılaştırdı. Ticari bankaların takipteki alacaklarının oranı 2017 yılı sonunda yüzde 1.74 olurken, geri dönmeyen kredilerin tutarı ise 1.71 trilyon yuan düzeyinde kaldı.
Bu oran, 2012 yılından bu yana ilk kez 2016 yılının son çeyreğinde mevcut seviyesine geriledi ve bu gerileme borç sorunu çözülmeye çalışılan bir ekonomi için cesaret verici bir gelişme oldu. Veriler ayrıca, Çin ticari bankalarının sermaye yeterlilik oranının yüzde 13.65, likidite oranın ise yüzde 123.26 olarak gerçekleştiğini gösteriyor. Bu Çin bankalarının sermaye yeterlilik rasyosunun uluslararası asgari standardın iki ila üç puan daha yükseğinde olduğu anlamına geliyor.
Reel ekonomiyi desteklemede daha büyük bir rol oynamaya devam ederken, Çin bankaları son yıllarda küresel alanda da rekabet gücünü artıyor. 2017'de, Çin Bankası (Bank of China) ve Çin İnşaat Bankası’nın (China Construction Bank) da dahil olduğu dört Çin bankası, Finansal İstikrar Kurulu’nun Sistem İçin Önemli 30 Küresel Banka listesine yer aldı. Ayrıca İngiltere merkezli Banker dergisinin verilerine göre 2017 yılında ilk 1000 banka sıralamasında yer alan Çinli banka sayısı bir önceki yıla göre 7 adet artarak 126’ya ulaştı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.