Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında, 20 Kasım'da düzenlenecek söz konusu toplantıya ilişkin değerlendirmede bulundu.
Washington yönetiminin Tayvan'daki bağımsızlık yanlılarına "yanlış sinyal" göndermekten kaçınması ve Çin-ABD ilişkileriyle Tayvan Boğazı'nın istikrarına zarar vermeye son vermesi gerektiğini belirten Vang, şunları kaydetti:
"Çin öteden beri ABD'nin Tayvan ile resmi temas kurmasına karşı çıkıyor. ABD'yi tek Çin ilkesine uymaya, Tayvan ile her türlü resmi teması kesmeye, Tayvan-ABD ilişkilerinin mevcut halini daha yüksek seviyeye çıkarmayı bırakmaya, Tayvan meselesini dikkatli şekilde ele almaya çağırıyoruz."
Tayvan lideri Tsai Ing-wen ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ilk olma özelliği taşıyan toplantı vesilesiyle ABD ile güçlü ekonomik bağlarını genişletmek istediklerini belirterek, toplantıyı stratejik iş birliği için "kilometre taşı" olarak niteledi.
ABD ve Tayvan arasındaki 'Ekonomik Refah Ortaklığı Diyaloğu' toplantısı
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün ABD ve Tayvan’ın "Ekonomik Refah Ortaklığı Diyaloğu" toplantısı yapacağını açıklamış, toplantıyı, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Keith Krach’ın yöneteceğini belirtmişti.
Pompeo "Bu, Tayvan ile ekonomik ilişkimizin güçlü ve büyümekte olduğunu gösteriyor." şeklinde konuşmuştu.
Çin'de İkinci Dünya Savaşı'nın ardından çıkan iç savaşta Mao Zedong liderliğindeki Çin Komünist Partisinin (ÇKP) 1949'da iktidarı ele geçirmesi ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan etmesi üzerine Çan Kayşek liderliğindeki Çin Milliyetçi Partisi (Kuomintag) üyeleri, Tayvan'a yerleşip 1912'de kurulan "Çin Cumhuriyeti" iktidarının Ada'da devam ettiğini ileri sürerek bağımsızlık ilan etmişti.
Bu girişim Çin tarafından kabul edilmese de Tayvan temsilcileri, 1971'e kadar Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Çin'i temsil etmişti. 1950'ler ve 1960'larda çok sayıda ülkenin diplomatik ilişki tercihini Çin Cumhuriyeti'nden Çin Halk Cumhuriyeti'ne çevirmesinin ardından 1971'de BM Genel Kurulunda yapılan oylamada Pekin hükümetinin Çin'in tek meşru temsilcisi kabul edilmesiyle Tayvan'ın uluslararası örgütlerdeki konumu belirsiz hale gelmişti.
Pekin yönetimi, "Tek Çin" ilkesini benimseyerek Çin'i uluslararası toplumda sadece kendilerinin temsil ettiğini savunuyor ve Tayvan'ın dünya ülkeleriyle müstakilen diplomatik ilişkiler kurmasına, BM'de ve diğer uluslararası kuruluşlarda temsil edilmesine karşı çıkıyor.
Çin-ABD gerginliği sürerken Tayvan ABD ile F-16 anlaşması yaptı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.